BORSA ISO DENETİMİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ

Karacabey Ticaret Borsası, hizmet kalitesini arttırmak ve sürekli iyileştirmeyi sağlamak misyonuyla TS EN ISO 9001:2015 Gözetim Tetkiki’ni 05 Şubat 2021 tarihinde Borsa hizmet binasında gerçekleştirdi. Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Bursa İl Koordinatörlüğü Baş Tetkik Görevlisi Erçin Özçelik tarafından gerçekleştirilen tetkike, Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Meclis Başkanı Mehmet Durmaz, Genel Sekreter Özer Yarışlı ile Kalite Yönetim Temsilcisi Mehmet Kaya, İstatistik Memuru Yalçın Tunçkol ve tüm personel katıldı.

              Açılış toplantısıyla başlayan tetkik, gün boyu hizmet birimlerinde yapılan incelemelerle devam etti. Genel Sekreterlik, Tescil, Laboratuvar, İletişim, Kalite birimlerinde dokümanların ve kayıtların güncellenmesi ile örnekleme metoduyla incelendi. İlgili alanlardaki çalışmaların, şartların gözlemlenmesi şeklinde gerçekleşen tetkik kapsamında; borsada yürütülen faaliyetlerin TS EN ISO 9001:2015 standartlarına, dokümantasyon ve uygulama açısından uygunluğu denetlendi.

            TSE Baş Tetkik Görevlisi Erçin Özçelik; Karacabey Ticaret Borsası’nın ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standartları kapsamında yürütmekte olduğu faaliyetler ile süreç iyileştirme, geliştirme yönündeki başarılı çalışmalarının ve sistemin sağlıklı işlediğinin tespit edildiğini dile getirdi. Özverili çalışmaları için Yönetim Kurulu, Meclis Kurulu ve Personele teşekkür etti.

           Tetkik sonucu açıklama yapan Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan: ‘’Borsamız her yıl üzerine koyarak hizmet kalitesini arttırmaktadır. Bizler de Türkiye’nin sayılı borsalarından biri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. ‘Üreten Karacabey, Doyuran Karacabey’ sloganıyla çıktığımız yolda, verdiğimiz kaliteli hizmetin tescillendiğini bir kez daha görmek bizleri mutlu etti. Üyelerimizin yanı sıra müstahsil ve bölge halkının da borsamızın hizmetlerinden memnun kalması için gerekli tüm düzenlemeleri, çalışmaları yönetimimiz ve personelimiz titizlikle yürütmektedir. Geçtiğimiz yıl, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından belirlenen Akreditasyon Standartları kapsamında Akreditasyon Belge Yenileme Denetimi’ni de üstün başarıyla tamamladık. Farklı kurumlar tarafından denetlenerek de hizmet kalitemiz sınanmakta ve hepsinden alnımızın akıyla çıkmaktayız. Karacabey Ticaret Borsası, ‘5 Yıldızlı Borsa’lardan biridir. Bu sebeple, başarılı çalışmalarından dolayı emeği geçen borsamız yönetimini, meclisini, personelini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

               Karacabey Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Durmaz ise yaptığı açıklamada şunlara değindi: ‘’Dünya standartlarında hizmet vermenin yolu, Kalite Yönetim Sistemi kurarak her yıl geliştirmekten geçer. Değişen dünyaya uyum sağlamak bizlerin asli görevidir. Üyelerimize ve ilçemize verdiğimiz hizmetin kalitesinden bizler sorumluyuz. Tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte yoğun tempoda çalışarak borsamızın değerini koruyor ve yükseltmeye devam ediyoruz.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

                Karacabey Ticaret Borsası Genel Sekreteri Özer Yarışlı ise şu açıklamalarda bulundu: ‘’Uzun yıllardır ISO belgesine sahip ve Marmara bölgesinde Kalite Yönetim Sistemi’ni kuran ilk borsalardanız. Dünyada kabul görmüş standartları uygulamak, kurumların hizmet kalitesi için önemlidir. Borsamız da kalite belgesine sahip olarak verdiği hizmeti test etmekte ve sürekliliği sağlamaktadır. Biz her yıl Milli kuruluşumuz Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından denetleniyoruz ve bugüne kadar girdiğimiz denetimleri başarıyla geçmenin gururunu yaşıyoruz. Amacımız üyelerimize ve bölgemize kaliteli hizmet vermeye devam etmektir.’’ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.