Borsa İstanbul MTAL KARMA eğitime geçiyor

Borsa İstanbul MTAL 2022-2023 Eğitim Öğretim yılından itibaren Karma eğitime geçiyor. Yeni Eğitim Öğretim yılında erkek öğrenciler de Borsa İstanbul MTAL’i tercih edebilecekler.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’neden yapılan açıklamada; “1961 yılından itibaren ilçemizde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmekte olan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (eski adıyla İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) daha önceki yıllarda karma eğitim verirken 2014 yılından itibaren öğretim türü olarak yalnızca kız öğrencilerin eğitim aldığı bir model uygulamıştı.

2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde yer alan hedefler doğrultusunda ülkemizin ekonomik,sosyal ve kültürel gelişimi ile nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanmasında önemli katkıları olan mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmalar sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı 06/05/2022 tarih ve 49068706 sayılı kararıyla, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılından itibaren  Karma eğitime geçilmesine karar vermiştir. Yeni Eğitim Öğretim yılında erkek öğrenciler de Borsa İstanbul MTAL’i tercih edebilecekler.

Borsa İstanbul MTAL’nde  5 alan bulunmakta olup; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Gıda Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf, Moda Tasarımı Teknolojileri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alanlarında eğitim verilmektedir. Değişen okul türü ve alan tanıtımları kapsamında, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ebru KAYA, ilçemizde eğitim öğretim faaliyeti gösteren ortaokul müdürlerine bir tanıtım toplantısı düzenlenmiş olup bu konuyla ilgili okul Müdürü Mehmet ÇİFCİ ve alan şefleri tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Meslek Liseleri alan tanıtımları Müdürlüğümüzün planlaması dahilinde devam etmektedir.

8.sınıf düzeyindeki öğrencilerin ortaöğretime geçerken doğru tercihlerle okullarını ve alanlarını seçmeleri başarılı ve mutlu olma yönünde atılmış önemli bir adımdır. Çevre koşulları dikkate alındığında meslek lisesinde mezun olanların istihdamının çok daha kolay olduğu görülmektedir.” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.