Boğazköy’de büyük tehlike!

Dalyan Gölü’ndeki sular, ev ve arazileri tehdit ediyor:
Longoz ormanlarının yanı sıra çeşitli bitki örtüsüyle doğa harikası olan Dalyan gölleri kar yağışının ardından dağlardan ve derelerden gelen sularla birlikte taştı. Evlerin yakınına kadar gelen sular ayrıca birçok ahıra ulaşımı engelledi. Tepkilerini dile getiren köylüler, suyun tahliye edilmesi gerektiğini, ancak yıllardır süren sıkıntılarına çare bulunamadığını belirtti. Köylüler ayrıca, Dalyan Gölü’nü sahiplenen işletmecinin şikayeti üzerine de Jandarma engeline takıldıklarını söyledi.
Boğazköy Muhtarı Resul Bülbül, denize açılan ağzı kum torbalarıyla kapalı gölde balık üreten işletmecinin bu tutumu nedeniyle köyün mağdur olduğunu savundu. Köyün alt bölgesindeki evlerin su baskını tehdidi altında olduğunu anlatan Bülbül, meranın yanı sıra ahırlara giden yolun suyla kaplandığını vurgulayarak, yetkililerden konuya çözüm bulmalarını istedi.
Orman İşletme devreye girmeli
Muhtar Resul Bülbül, 900 dönümlük ağaçlandırma sahasının da sular nedeniyle büyük tehlike altında olduğunu vurgulayarak, Orman İşletme Müdürlüğü’nün devreye girmesini istedi.
    Suların tuzlu olması nedeniyle kavak ağaçlarının kurumaya yüz tuttuğunu kaydeden köylüler ise, “Dalyan Gölü suları, Boğazköy’deki ev, orman ve arazilerimizi tehdit ediyor. Bu sorunla yıllardır yüz yüze geliyor. Sıkıntımızı yetkilileri defalarca iletmemize karşın bir çözüm bulunamadı. Gölün ağzı açılmalı ve sular tahliye edilmelidir. Özel İdare bu işin üstüne gitmelidir. Orman İşletme Müdürlüğü, ağaçlandırma sahasını kurtarmalı ve devreye girmelidir. Gelen sular denizle karıştığı için tuzlu oluyor. Tuzlu su da ekolojik dengeye zarar veriyor. Gölün 480 metrekare kullanım alanı var. Ancak, 20 bin dönüm arazi sular altında kaldı. Hayvancılıkla uğraşanlar ahırlarına gidemiyor. Zor koşullar altında mücadele ediyoruz. Yetkililer artık sesimizi duymalıdır. Boğazköy’ün mağduriyeti giderilmelidir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.