Boğazköy Gürcü Derneği açıldı

Karacabey’de Gürcü vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Boğazköy Mahallesi’nde, “Boğazköy Gürcü Kültür ve Turizm Derneği” açıldı. Açılışta konuşan Boğazköy Gürcü Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Doğan Yılmaz, Türkiye’nin kültür mozaiğinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bu kültür mozaiğini gelecek kuşaklara aktarabilmek için Boğazköy Gürcü Kültür ve Turizm Derneği’ni kurduklarını söyledi.
Açılışa katılan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, “Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde yaşayan Gürcü’süyle, Abaza’sıyla, Arnavut’uyla, Boşnak ve Çerkez’iyle hangi mezhebe, hangi etnik kökene sahip olursak olalım Türk milleti olarak, bunu bir zenginlik olarak kabul ediyoruz. Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. Burada kadınlarımızla ve yöneticilerimizle ortak projeler oluşturacağız.” diye konuştu.
Gürcistan İstanbul Başkonsolosu İnga Kikvadze, her zaman derneğin yanında olacaklarını vurgulayarak, şunları dile getirdi: “Türkiye çok zengin bir ülke. Bizler kültürümüzü gençlerimize öğretmeliyiz. Bunu siz çok iyi yapıyorsunuz. Bu konuda size teşekkür ediyorum. Bu hem Türkiye hem de Gürcistan için çok önemli. Her zaman yanınızdayız. Elimden gelen her şeyi yapacağımdan şüpheniz olmasın.”
Açılış törenine Gürcistan İstanbul Başkonsolosu İnga Kikvadze ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra, Karacabey Garnizon Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, Boğazköy Muhtarı Kemal Sevinç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.