Biz okuyoruz! Ya siz?

Karacabey’de 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen törende konuşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden, bu yıl Kütüphaneler Haftasının ana temasının “Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler” olarak belirlendiğini söyledi.
Kütüphanelerin ve kitap okumanın önemine vurgu yapılan kutlama programına Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve Sütaş A.Ş. yetkilileri katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden, okuyan, öğrenen, düşünen ve üreten bir nesil yetiştirilmesinde kütüphanelerin büyük katkısının olduğuna dikkat çekti.
Özden, “Kütüphaneler, bilmeye giden yolda insanlığa açılmış en büyük, en özgür, en gerçek kapılardır. Bu kapıları açanlar, bilgi köprüsünden yolun öte yanına geçenlere cesaret, yön ve fikir verirler.
Kitap, insanoğlu için vazgeçilmez bir eğitim, bilim ve sanat kaynağıdır. Kütüphaneler bu hazinenin insanlığa sunulduğu ve korunduğu yerlerdir. Kütüphaneler evimizdeki kitaplıklardan farklıdır. Buradaki kitaplar herkesin kullanımına açıktır ve çok daha fazla miktardadır. Öğrenciler, iş adamları, bilim insanları ve diğer tüm insanların uğrak noktalarıdır kütüphaneler.
Günümüzde radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçları çok gelişmiştir. Ne kadar gelişse, yaygınlaşsa da bunların hiçbirisi kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun kanıtıdır. Her türlü kitabı bulabileceğimiz kütüphaneler, biz okuyucularını beklemektedir. Okul ve sınıf kütüphaneleri kurmak için bu haftayı vesile kılıp, hemen kolları sıvamalıyız. Bizlere ödünç kitap veren kütüphaneleri sık sık ziyaret etmeli ve her şeyden önemlisi, haftada en az birkaç kitap okumalıyız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından anlamlı mesajların verildiği programda İstiklal Ortaokulu öğrencilerinin başarıyla sunduğu şiir, müzik dinletisi ve skeç gösterimi büyük alkış aldı.
53. Kütüphaneler Haftası etkinliğinde, yıl boyunca en çok kitap okuyan; İmam Hatip Ortaokulu’ndan Meryem Güven, İstiklal Ortaokulu’ndan Edanur feryat ve yine İstiklal Ortaokulu’ndan Naile Sünger isimli öğrencilere Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu tarafından ödüllendirildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural da; Cumhuriyet İlkokulu’ndan Ayşe Berra Ceylan ve İlkin Yolyapan ile 14 Eylül Ortaokulu’ndan Cavide Eryavaş’a ödüllerini takdim etti.
Program, kitap sergisi ve ikramla sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.