Bisikletçiler bugün Karacabey’de

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu’nun 3. etabında Bursa’dan yola çıkan bisikletçiler bugün Karacabey’e uğrayacak. 4. etap için Karacabey’den hareket edecek olan bisikletçiler, Kuşcenneti, Bandırma, Biga ve Çanakkale arasında pedal çevirerek tarihi turu tamamlayacak.
Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale valiliklerinin işbirliğiyle düzenlenen ‘Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu’nun 3. etabı Bursa’dan verilen startla başladı.
Vali Münir Karaloğlu’nun katılımıyla Tophane’de Saltanat kapıda düzenlenen törenin ardından bisikletçiler Yörükyenicesi ve Karacabey’e doğru yola çıktı. 150 bisikletçinin katılımıyla 14 Eylül’de Osmanlı’nın doğduğu yer olarak bilinen Sögüt’ten başlayan Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu, Bilecik, İznik, Yenişehir, Bursa ve Balıkesir’den sonra Osmanlı ruhunun Türkiye Cumhuriyeti olarak dirildiği Çanakkale’ye kadar devam edecek. 19 Eylül’de Çanakkale’de bitiş noktasına gelecek bisikletçiler, şehitlerin huzurunda tarihi yolculuğu tamamlamış olacak.
Kuruluş ile kurtuluşun köprü vazifesini üstlenen bisiklet turu, beş bölümden oluşuyor. 14 Eylül’de Söğüt’ten start alan turda bisikletçiler, Bilecik, Yenişehir ve İznik arasında pedal çevirdi. Turun 2. etabında ise İznik, Gemlik, Mudanya ve Bursa yollarında pedal çevrildi. Bursa’dan başlayan dünkü üçüncü etap kapsamında ise Yörükyenice Köyü üzerinden geçilerek Karacabey’de noktalanacak. Dördüncü etapta da Karacabey’den başlayan tur, Kuşcenneti, Bandırma, Biga ile birlikte tamamlanacak. 19 Eylül’de ise 5. etap kapsamında Biga ve Çanakkale arasında pedal çevrilerek 250 bin şehit selamlanarak tarihi tur tamamlanacak.
Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turunun startını veren Vali Münir Karaloğlu, “Bu gün Bursa’da, Saltanat Kapı’da, Tophane’de Osmangazi ve Orhangazi’nin manevi huzurlarında biraz sonra tura çıkacaksınız. Allah onlara rahmet etsin. Allah bu toprakları bize yurt edinen, kıyamete kadar da Türk, Müslüman yurdu olarak bize bırakan bütün büyüklerimize, bütün şehitlerimize rahmet etsin” dedi. Vali Karaloğlu, amaçlarının Osmanlı’nın filizlendiği Söğütten, tekrar Osmanlı’nın küllerinden Türkiye Cumhuriyeti olarak doğduğu Çanakkale’ye bisiklet turu düzenleyerek hem bu bölgeyi güdeme taşımak, hem de bu kuruluş ve kurtuluş bağlantısı kurarak gençler ve çocuklara tarih şuuru oluşturmak maksadıyla bu turu düzenlediklerini anlattı.
Turun en küçüğü 4, en büyüyü 80 yaşında
‘Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu’na katılan yaklaşık 150 bisikletçinin en küçüğü 4, en büyüyü ise 80 yaşında. Annesi Çiğdem ve babası Emre Kırım ile katılan 4 yaşındaki Arda Deniz Kırım, turun adeta maskotu oldu. Anne Çiğdem Kırım, oğlu ve eşi ile birlikte tura katıldıklarını belirterek, “Küçük çocukların da, çocuğu olanların da bisiklete binebileceklerini buradan biraz da göstermek istedik. Çocuk aslında hiçbir şeye engel değil. Çocuğumuz dört yaşında. Yaklaşık 180 kilometre mesafe kat ettik. Söğüt’ten başladık, ortalama 400 kilometre daha pedal çevireceğiz” dedi.
Bu zamana kadar çocukları Arda ile zorluk yaşamadıklarını anlatan anne Çiğdem Kırımlı, “Çocuklar biraz zor oluyor tabii ki ama sonuçta onun ihtiyaçlarına öncelik verdiğiniz sürece sıkıntı çıkmıyor. Parklarda, bahçelerde biraz durmak lazım. Bir de sütünü eksik etmediğiniz sürece Arda Deniz için bir problem yok. Önemli olan kakaolu süt vermek. Arda Deniz fazla sorun çıkarmıyor, etrafı görüyor.” şeklinde konuştu.
Bisiklet turuna İstanbul’dan katılan 80 yaşındaki Ömer Erdoğan’da “6 yaşında bisiklet kullanmaya başladım. 73 seneden beri bisiklet kullanıyorum, çok mutluyum. Çanakkale’de turu tamamlayacağız. 5 günlük turumuz var, bu gün üçüncü günümüz, daha 520 kilometremiz var.” dedi.
İstanbul’dan Turkuaz grubu olarak katıldıklarını anlatan Selim Tanburoğlu da şunları söyledi: “En küçüğü 4 yaşında, en büyüyü 80 yaşında. Yani demek ki artık 7’den 70’e değil, 4’den 80’e artık burada gördüğünüz kadarı ile. En küçükte bizde, en büyük de bizde. Bütün çerçeveyi içimize aldık, herkese hitap ettiğimiz düşünüyorum.”
Konuşmanın ardından Vali Münir Karaloğlu bisiklet turunun 3. etabının startını verirken bisikletçilerde hep birlikte Karacabey’e doğru pedal çevirmeye başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.