Bir günlüğüne Karacabey’i yönettiler

Karacabey'de dün kutlanan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nda ilk ve ortaokulu öğrencileri, bir günlüğüne ilçeyi yönetti.
Türkiye genelinde son kez yapılacağı belirtilen öğrencilerin bir günlüğüne makam koltuklarına oturması uygulamasında bu yıl Karacabey Kaymakamlık koltuğuna Cumhuriyet İlk/Orta Okulu öğrencisi Emine Ceylin Atan oturdu.
Bir günlüğüne Kaymakam olan Atan, verdiği anlamlı mesajlarla günün önemine dikkat çekti. Minik Kaymakam, Karacabey'in daha yaşanılabilir bir kent olabilmesi için kaldırım işgallerinin sona ermesini ve araç park sıkıntısının bir an önce giderilmesini istedi.
Kaymakamlıktaki ziyarete Cumhuriyet İlk ve Orta Okulu Müdürü Rafet Yılmaz, Müdür Yardımcısı Bülent Kaya, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet Reşat Karaoğlu ile öğrenciler; Bahadır Bör ve Envar Yazıcı katıldı.
Tüm dünya çocuklarının gününü kutlayan İlçe Kaymakamı Ahmet Yurtseven, “Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisanınız kutlu olsun. Ülkemiz, Atatürk önderliğinde çocuklara büyük önem verdiğini bu bayramla kanıtlamıştır. Sizler geleceğimizsiniz. Bu bayram aynı zamanda bir devletin ve milletin doğuşudur. Cumhuriyetimizi gençlere, ülkenin geleceğini de sizlere emanet ediyoruz. Tek yapmanız gereken çok çalışmaktır. Bu ülkenin kıymetini bilin. Geleceğe daha iyi hazırlanmanız gerekiyor. Sizlere yürekten güveniyoruz” dedi.
Ziyaret sonunda Kaymakam Ahmet Yurtseven, verdiği güzel mesajlar nedeniyle minik Kaymakamı kutlarken, öğrencilere de hediyeler takdim etti.
Betül Selmanoğlu Garnizon Komutanı oldu
Garnizon Komutanlığı koltuğuna bu yıl 14 Eylül İlk/Orta Okulu öğrencisi Betül Selmanoğlu oturdu.
Üsteğmen Hayati Sarı'dan koltuğu devralan minik Komutan Selmanoğlu, ülkenin birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çekerken, “Türkiye milleti ve bayrağıyla bölünmez bir bütündür” dedi.
İstiklal'li öğrenci Belediye koltuğunda
İstiklal İlk ve Ortaokulu öğrencisi Ece Erten, bir günlüğüne Belediye Başkanı oldu. Karacabey'de Başkan Ergün Koç'un yaptığı hizmetleri beğendiğini dile getiren minik Başkan, çocukların rahatça oynayabileceği yeşil alan ve parklara daha fazla önem verilmesini istedi.
Ziyarete Okul Müdürü İsmail Şen, Öğretmen Elif Şimşek ve öğrenciler Osman Nuri Aydın ile Beyaz Evren Sekizli de katıldı.
Başsavcı Hatice Sert
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Cumhuriyet Başsavcılığı koltuğunda Muhsin Özdamar İlk/Orta Okulu öğrencisi Hatice Sert yer aldı.
Okul Müdürü Mesut Şinasi Eren önderliğinde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez'i ziyaret eden Muhsin Özdamar İlk/Orta Okulu öğrencileri, Adliyenin işleyişi hakkında bilgi aldı. Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, ziyaret sonunda öğrencilere hediyeler verdi.
Minik Zehra Emniyet Müdürü
TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlk/Orta Okulu öğrencisi Zehra Zeynep Tükel, bu yıl İlçe Emniyet Müdürlüğü koltuğuna oturan isim oldu.
    Okul Müdürü Erbay Köse ve Öğretmen Gizem Tezcan'la birlikte, Emniyet Müdürü Altan Özer'in konuğu olan TOKİ'li minikler, ilçenin asayişiyle ilgili bilgiler aldı.
Şehit Bahadır Milli Eğitim'de
Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunu Emin Dingin'den bir günlüğüne devralan Şehit Bahadır Tayfur İlk/Orta Okulu öğrencisi Nisa Gökçe Yetişen, okullara özellikle spor salonları yapılarak öğrencilerin sportif ve sosyal aktivitelere katılmalarının sağlanmasını istedi.
    Ziyarette Okul Müdürü Mehmet Aksu'nun yanı sıra Sınıf Öğretmeni Emel Uyar ve öğrenciler; Yiğit Sarıgül ile Berke Poyraz Öz yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.