Bir gün değil her gün Öğretmenler Günü!

Karacabey’de 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabulünün yıldönümü dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirildi.

                Geçtiğimiz Salı günü Karacabey’de koronavirüs tedbirleri kapsamında kutlanan “24 Kasım Öğretmenler Günü Programı” İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal eden eğitim mensupları ve şehit öğretmenlerin anısına saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okundu.

Cumhuriyet Alanı’ndaki törene Belediye Başkan Vekili Faruk Türe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, siyasiler, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Sunumunu İstiklal Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Merve Ekicioğlu’nun üstlendiği programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin yaptı. Anlamlı bir konuşmaya imza atan Dingin, “Milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak ve aktaracak nesiller yetiştirmek en tabii vazifemizdir.” dedi.

Emin Dingin, şunları kaydetti: “Değerli öğretmen arkadaşlarım; Her şeyden önce havaların soğuduğu bu günlerde sizleri en sıcak duygularla selamlıyor, Öğretmenler Günü’nüzü yürekten kutluyorum. Atatürk’ün Millet Mekteplerini açtığı ve başöğretmen olarak kabul edildiği 24 Kasım 1928 tarihi, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle başta ülkemizin kurucu ve ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm eğitim neferlerini, tüm şehitlerimizi ve eğitim şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Emekli olan öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyor sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum. Göreve yeni başlayan öğretmenlerimize de hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.

Değerli Meslektaşlarım; Bu yıl, tüm dünyada ve ülkemizde baş gösteren korona salgını yüzünden her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yeni normaller oluşturmak ve yeni normallere göre eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmek zorunda kaldık. Bu nedenle ilk önce öğrencilerimizin sağlığını düşünerek uzaktan öğretim faaliyetlerini gerçekleştirdik. Takdir edersiniz ki bu süreçte yüz yüze eğitim öğretimin yerini hiçbir uzaktan öğretim faaliyetinin tutmadığını da hep birlikte görmüş olduk.

Tutmaz çünkü; eğitim farklı, öğretim farklıdır. Tutmaz çünkü; öğretim uzaktan olabilir ama eğitim asla uzaktan olamaz. Tutmaz çünkü; hiçbir milli, manevi ve ahlaki değerin uzaktan verilmesi söz konusu değildir. Tutmaz çünkü; hiçbir ekran, hiçbir öğretmenin sıcaklığını veremez. Tutmaz çünkü; Ekranların soğukluğu ancak ve ancak öğretmenlerin sıcaklığıyla önlenebilmektedir. Bu süreçte bir yandan ekranların soğukluğunu gidermeye çalışıp, öğrencilerime nasıl daha çok faydalı olabilirim diyerek evlerinin bir odasını sınıfa çeviren, bir yandan da sosyal destek vefa gruplarında gönüllü olarak görev alan ve vefanın ne olduğunu hem yaşayan, hem de yaşatan tüm öğretmen ve idarecilerimizi gönülden tebrik ediyor ve onları saygıyla selamlıyorum.

Biz öğretmenlerin görevinin, sadece öğrencilerimize iyi bir gelecek hazırlamaktan ibaret olmadığını biliyorduk. Milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak ve aktaracak nesiller yetiştirmek olduğunu da biliyorduk. Fakat bu süreçte bir şeyi çok daha iyi öğrendik. Bu da; değişen şartlara göre yeni normallerde, yeni sistemler oluşturup her şartta ve durumda görevimizi yapmayı öğrenmek oldu. Eğer her şartta ve durumda görevimizi yapamazsak, Geçmişten güç almadan ve geçmişten ders almadan yetişen bir gelecek oluşturmaya çalışırsak, bu neslin ne kadar bu topraklara ait olacağı, ne kadar bu topraklara hizmet edeceği malumdur. İşte bunu başaramadığımız için de bu ülke tarihine 15 Temmuz gibi kara bir leke düşmüştür.

Değerli öğretmen arkadaşlarım, kıymetli anne babalar; Bize düşen kuşak çatışması yerine, bir an önce kuşak farkını en aza indirmek için tüm teknolojik okumaları öğretmen ve anne baba sıcaklığı içinde yaparak çocuklarımızı teknolojinin soğukluğuna terk etmeden geleceğimize sahip çıkmaktır. Öğrencilerimize verdiğimiz karnelerin sadece üçte biri onların diğer üçte ikisinin de anne baba ve öğretmenlerimize ait olduğunu düşünüyorum. Başarı da başarısızlık ta hep birlikte olacaktır.  Bu durumda da biz yine her zaman olduğu gibi ne diyeceğiz, tabi ki nesil nesil demeye devam edeceğiz. Çünkü; her mesleğin hata yapma lüksü var belki, telafisi var belki ama bizim çocuklarımızın telafisi yok kıymetli meslektaşlarım. Dün olduğu gibi çağdaşlaşma adı altında milli, manevi ve ahlaki değerlerimizin erozyona uğramasına da asla izin vermemeliyiz. Aksi takdirde nesil nesil demenin de bir anlamı olmaz.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyor ve Öğretmenler Günü’nüzü tekrar en içten duygularla kutluyorum. Yolunuz açık olsun!”

ADAY ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ, EMEKLİ ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGELERİ VERİLDİ

Dingin’in konuşmasının ardından adaylığı kalkan genç öğretmenlerin yemin törenine geçildi. Buna göre Muhsin Özdamar Ortaokulu’ndan Serkan Erdem, Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Özgün Akkaş, Erol Gebece, Nursi Yıldız ve Osman Özgül, Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Duygu Polat ile Şehit Yüzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokulu’ndan Sait Altınışık, yemin ederek mesleğe başladı.

Daha sonra emekliye ayrılan öğretmenlere plaket ve Hizmet Şeref Belgeleri Belediye Başkan Vekili Faruk Türe tarafından takdim edildi.

Öte yandan, pandemi nedeniyle törene katılamayan emekli öğretmenlerin ödüllerini okul müdürleri aldı.

Karacabey Ortaokulu’ndan Aysun Soner, Hacı Ahmediye İlkokulu’ndan Doğan Ahlılar, Muhsin Özdamar Ortaokulu’ndan Fahrettin Lenger, 14 Eylül Ortaokulu’ndan Hüseyin Güngül, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden İsmail Alp, Cumhuriyet İlkokulu’ndan Şennur Meşe, Ömer Matlı İlkokulu’ndan Yüksel Yazar, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nden Caner Çivici, Cumhuriyet İlkokulu’ndan Nuray Emir, Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ayhan Kahveci ile Naim Sevim, uzun yıllar hizmet ettikleri öğretmenlik mesleklerini emekliye ayrılarak noktaladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nce her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen öğretmenler arası voleybol, satranç ve masa tenisi gibi yarışmalar, bu yıl pandemi sebebiyle yapılamadı. Yalnızca İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından online olarak satranç turnuvası düzenlendi.

Turnuva sonucunda birinci Özel Tan Okulları’ndan Ali Sümer olurken, ikinciliği Şehit Özcan Aksoy Kız İmam Hatip Lisesi’nden Recep Kangıray, üçüncülüğü ise TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’ndan Mehmet Kerpiç elde etti.

Diğer yandan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında Dağkadı İlkokulu Öğrencisi İclal Uslu ilçe birincisi, Öztusan İlkokulu Öğrencisi Yağmur Soyka ilçe ikincisi ve Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu Öğrencisi Defne Gündüz de ilçe üçüncüsü oldu.

Ortaokullar arası şiir yarışmasında ilçe birinciliğini İstiklal Ortaokulu Öğrencisi Ceren Özkuş, ilçe ikinciliğini 14 Eylül Ortaokulu’ndan Ecrin Elif Uyanık ve ilçe üçüncülüğünü Dağkadı Ortaokulu’ndan Nurullah Karatoprak elde etti.

Liseler arası şiir yarışmasında İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Hatice Kamış ilçe birincisi oldu. Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Fatih Mehmet Ağaçlı ilçe ikinciliğini elde ederken, Ulviye Matlı Fen Lisesi Öğrencisi Melis Akıncı da ilçe üçüncüsü olmayı başardı.

Öğretmenler arası online satranç turnuvası ile öğrenciler arasında düzenlenen şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde verileceği açıklandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.