“BİR DESTANDIR ÇANAKKALE”

Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, Çanakkale Zaferi’nin106. Yıl Dönümü münasebetiyle ilgili bir mesaj yayınladı.

“ÇANAKKALE BİR MASAL DEĞİL; BU EŞSİZ MİLLETİN HEP BERABER YAZMIŞ OLDUĞU, GELECEĞE IŞIK TUTAN DESTANDIR.” diyen Zeynel Abidin Koçak, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi :

“Bugün “Çanakkale Destanımızın” 106.yıl dönümü. O öyle bir destandır ki; “Hasta Adam” denilen ve parçalanması, dağılması an meselesi olarak görülen Osmanlının diri olduğunun, her bir evladının vatanı uğruna canını esirgemeden verdiğinin tarihe altın harflerle yazılmasıdır. Hem de 7 Düvele karşı…

O destan tarihe altın harflerle kazınırken; vatan evlatlarının, vatandaşların tek bir derdi vardı: VATAN.

▪︎Vatanları olmadan özgür olamayacaklarını,

▪︎Vatanları olmadan karınlarını tam doyuramayacaklarını,

▪︎Vatanları olmadan sağlıklı nesillerinin olamayacağını,

▪︎Vatanları olmadan dinlerinin emirlerini yaşayamayacaklarını, çok iyi biliyorlardı.

Derdi Vatan olan Türk’ü, Kürd’ü, Çerkez’i, Arnavud’u, Laz’ı vs etnik köken ayırımı yapmadan, Müslüman’ı, Hristiyan’ı, Yahudi’si, Mecusi’si, Yezîdi’si vs din ayırımı yapmadan Çanakkale’ye koştu.

Çanakkale’de destan yazan o kahramanların tamamı bizdendi ve hepsi bizimdi. Kurmay Albay Mustafa Kemal’inden, 15 yaşındaki Tokatlı Er Halil’e kadar. Tümgeneral Mahmut

Esat’tan, Seyit Onbaşıya kadar. Tümgeneral Mustafa Fevzi’den, tamamına yakını şehit düşen 57.Alayının her neferine kadar.

Bu destanı yazanlar Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından öyle bir methiyeye nail oldular ki; Bedr’in Aslanları ile Selahaddin Eyyübi ile Kılıç Arslan ile emsal oldular, mezar taşları olarak Kâbe layık görüldü, yetmedi Peygamberimizin ağuşunu açıp durduğu müjdesi verildi.

Kastamonu yöresine ait “Çanakkale İçinde Vurdular Beni” türküsünü, sözlerinin ne anlama geldiğini düşünerek hiç dinledik mi?

Tokat yöresine ait “Hey Onbeşli Onbeşli” türküsü, 1315 doğumlu 15 yaşındaki yeni ergen çocukların Çanakkale’ye koşması sonrasında bir ağıt olarak, bir hüznün hikâyesinin dışavurumu olarak söylenmişken, günümüzde düğünlerde oyun havası olarak dinlememize, ritim tutmamıza hayıflanıyor muyuz?

Çanakkale’nin her karışı, her toprağı şehid kanıyla yoğurulmuştur. Her tarafında şûhedânın kokusu vardır. Birlik vardır, bütünlük vardır, vatan aşkı vardır.

Bu yüzden dir ki; yıllar içinde ayrı düşebiliriz lakin, gayrı düşmek bize yakışmaz…

83 milyon biriz..!

Çanakkale Bu milletin gerçeğidir.

106. Yılında hala dün gibi sıcak ve canlıdır…

ÇANAKKALE BİR MASAL DEĞİL; BU EŞSİZ MİLLETİN HEP BERABER YAZMIŞ OLDUĞU, GELECEĞE IŞIK TUTAN DESTANDIR…

Aziz milletimizin Çanakkale Zaferi’ni kutluyor, bu vatanı canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.