Bilgisayar kullanmayı bilen işsizlere müjde!

Bilgisayar kullanmayı bilen işsizlere müjde!
Karacabey Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılan ‘İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi (İMEP)’ protokolü çerçevesinde Bilgisayar İşletmenliği ve Bilgisayarlı Muhasebe kurslarının açılacağını duyurdu.
Buna göre kursa katılanlara günlüğü 15 TL’den cep harçlığı verilecek. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Çalı, kurslara katılım koşullarını şu şekilde açıkladı;
“Kurslara katılmak isteyenler ilk olarak, www.iskur.gov.tr internet adresinden kayıt olmaları gerekmektedir.
Herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışmamak (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı), en az lise mezunu olmak, 18 yaşını doldurmuş ancak 40 yaşını bitirmemiş olmak, bilgisayar kullanmayı bilmek ( Bilgisayara hakim olmak) gibi koşullara uyanlar kurumumuza en kısa sürede müracaat edebilirler. Kurslarımız hafta içi 5 gün ile gündüz 08.00-19.00 saatleri arasında yapılacaktır. Eğitimler günde 5 ile 8 saat arası olacaktır. Kurslarla ilgili planlamaları sürdürüyoruz. Kursiyerlere günlük 15 TL cep harçlığı verilecek. Bilgisayar İşletmenliği kursu 200, Bilgisayarlı Muhasebe kursu ise 150 saat olarak verilecek. Kursiyerlerin ücretleri kurs bitiminde banka hesaplarına yatacak. Olası devamsızlıklarda gelinmeyen günlerin bedelleri kesilecek. Başvuruların T.C. numaralı nüfus kağıdı ve öğrenim belgesi (diploma) fotokopileri ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne en kısa sürede yapılması gerekmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.