Bilgi Yarışmaları’nda Karacabey rüzgârı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaöğretim kurumları arasında yapılan Bilgi Yarışmaları’na Karacabey’deki okullarımız damga vurdu. Toplam 10 dalda yapılan yarışmaların 7 tanesinin 1.liğini okullarımız kazandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 bölgede de aynı anda yapılan yarışmalarda Mustafakemalpaşa ile Karacabey aynı bölge kabul edilerek yarışmalara katılan okullarla birlikte yarıştı. 10 dalda yapılan yarışmalardan 6 tanesi Mustafakemalpaşa İlçesi’nde 4 tanesi de Karacabey’de yapıldı. Karacabey’deki okullarımızın başarısı takdir görürken, Bölge Birincisi olan okullar her iki ilçeyi de ilde yapılacak il finallerinde temsil edecek.
Atasözleri ve Deyimler yarışmasında birinciliği Ulviye Matlı Fen Lisesi, Türkiye Coğrafyası ve Genel Türk Tarihi yarışmalarında birinciliği Dayı Karacabey Anadolu Lisesi, Eser- Yazar Eşleştirmesi yarışmasında birinciliği Özel Uğur Temel Lisesi, Kelime Dağarcığı, Güzel ve Etkili Konuşma ve Bursa Bilgi Yarışmasında birinciliği Karacabey Anadolu Lisesi kazanırken, Türk Halk Kültürü, Bilime Yön Verenler ve Türk Büyükleri Yarışmaları’nda ise birincilikleri Mustafakemalpaşa’daki okullar kazandı.
Toplam 10 dalda yapılan yarışmaların 7 tanesinin 1.liğini Karacabey’deki okullar alırken, 3 yarışmayı da Mustafakemalpaşa’daki okullar kazandı. Bölge birincileri Mayıs ayı içerisinde diğer bölgelerde birinci olan okullarla birlikte yarışacak olup, il birincisinin belirleneceği yarışmalarda dereceye giren okullar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da ödüllendirilecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Ortaöğretim kurumları arasında yapılan bilgi yarışmalarında birinci olan okulları tebrik ederek, “Bu tür yarışmaların öğrenciler arasında etkileşimi arttıracağını, başarıyı yükselteceği muhakkaktır. Okullarımızın bu başarısını önemsiyorum, öğrencilerimi, danışman öğretmenlerini, okul idarecilerini tebrik ediyorum. Bursa’da yapılacak olan finallerde de başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.