Besilik erkek sığır desteklemeleri sürecek

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Merkezi’nin Olağan Genel Kurulu, Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurula, Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca ve ikinci başkan Ahmet Kırmızı delege olarak katıldı.
Genel Başkanlığa Bülent Tunç’un tekrar seçildiği genel kurulda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de hazır bulundu. Konuşmasında ülke hayvancılığının durumu hakkında önemli konulara değinen Bakan Eker, besilik erkek sığır desteklemelerinin devam edeceği belirterek, önümüzdeki günlerde koyun etinin de destekleme kapsamına alınması için çalışma başlatılacağını açıkladı. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Mustafakemalpaşa Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Celal Tunca, ikinci Başkan Atilla Kanar ve Susurluk Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sefer Göçer ile beraber katılan Karacabey heyeti, Ankara’daki yetkililerle de önemli görüşmeler yapma fırsatı buldu.
Dana başına verilecek destek miktarının daha sonra belirleneceğini kaydeden Başkan Nuri Karaca, besicilerin kesim evraklarını vakit geçirmeden hazırlayıp Birliğe başvurmaları gerektiğini vurguladı. Nuri Karaca, ayrıca yaklaşımından dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan’ı Mehmet Mehdi Eker’e besiciler adına teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.