Berberler ve kuaförlere koronavirüs engeli!

Dünya ve Türkiye’de ölümlere sebep olan Koronavirüs’ün görülmesinin ardından bir takım iş yerlerinin kapanmasıyla toplanma mekânı haline gelen berberlere de dur denildi. İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs salgını nedeniyle tüm Türkiye’deki berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetlerini ikinci bir duyuruya kadar durdurdu.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karara göre Karacabey’de de hizmet veren 130 berber, 50 bayan kuaförü, 3 Güzellik Salonu ve 2 Ağda Salonu geçtiğimiz Cumartesi günü Koronavirüs tedbiri kapsamında işyerlerini kapattı. Karacabey Berberler ve Kuaförler Odası’na bağlı 185 esnaf ikinci bir duyuruya kadar hizmet vermeyecek.

BAKANLIK DURDURDU

İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs salgını nedeniyle berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetlerini geçtiğimiz Cumartesi günü saat 18.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar durdurdu. İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği “Koronavirüs Tedbirleri” konulu ek genelgede, berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetlerini geçici süreliğine durdurulacağını bildirdi. Yeni tip Koronavirüs’ün (Kovid-19) yayılmasını engellemek ve vatandaşları korumak amacıyla daha önce bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulması için il ve ilçelere genelgeler gönderen İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda, alınan tedbirlere ilave olarak bir genelge daha gönderdi. Genelgeyle, yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetleri geçtiğimiz Cumartesi günü saat 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durduruldu. Bakanlık, söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile iş birliği içinde ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.