“Ben 19 Mayıs’ta doğdum”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 89. yılı tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunmayla başlayan kutlamalar M. Fehmi Gerçekler Stadyumu’nda devam etti.
Kutlamalarda renk cümbüşü oluşturan öğrencilerin gösterileri göz kamaştırdı. Sıcak havadan dolayı bazı öğrencilerin baygınlık geçirirken, 19 Mayıs coşkusunu gölgede bırakacak ciddi bir sorun yaşanmadı.
Kutlamalarda günün önemini belirten konuşmayı yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, gençlere güvendiklerini ve dünya var oldukça Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza değin yaşayacağını söyledi. Turhan, “Gençlerimiz; Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ecdadının sorumluluklarını bilerek aldıkları emaneti sonsuza kadar yaşatacaktır. Çalışkan, üretken, kendine güvenen gençlerle, Türkiye Cumhu-riyeti’nin uygar uluslar düzeyine ulaşmasını hiçbir güç engelleye-meyecektir” dedi.
Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmenleri Leyla Yeşilkaya ve İbrahim Akbaş’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikler Karacabey Lisesi öğrencisi Kübra Düvenci’nin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni dillendirmesiyle sürdü. Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı ise Sadık Yılmaz And. Tic. Meslek Lisesi öğrencisi Okan Kale okudu. Halkın alkışlarıyla canlanan gösteriler, öğrencilerin şiir okumaları, folklor gösterisi, erkek öğrencilerin 100 metre yarışı ve Karacabey Belediye’si Kılıç Kalkan Ekibi’nin gösterisiyle sona erdi.
Erkekler 100 metre yarışında ise 1. Semih Yaban (Anadolu Lisesi), 2. Nedim Öztürk (Karacabey Lisesi), 3. Orçun Gökdeniz (Sadık Yılmaz And. Tic. Meslek Lisesi) oldu. 100 metre yarışlarında dereceye giren öğrenciler madalyalarını Kaymakam Dursun Balaban’ın elinden aldı.
Kutlamaları, Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Savcısı Fuzuli Aydoğdu, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Ellialtıoğlu, Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Avinç, Gençlik ve Spor Müdürü Şaban Bayraktar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, okul yöneticileri, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaş izledi. 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, saat 20:00’de Atatürk Kültür Parkı’nda başlayan “Gençlik Şöleni”yle noktalandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.