Belediyeyi kazanacak en güçlü parti biziz!

Bursa Karacabeyliler Derneği İlçe Teşkilatı'nın önceki akşam düzenlediği, “Tanış Gecesi”nin konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, örgütlü toplumun önemine dikkat çekerken, Belediye seçimlerini kazanacak en güçlü parti olduklarını da iddia etti.

Dernek Lokali'ndeki programa; CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Teşkilat Başkanı Vural Mutiş, CHP İlçe yöneticileri ile il ve ilçe dernek üyeleri katıldı.

Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz

Programın açılış konuşmasını yapan Karacabeyliler Derneği Teşkilat Başkanı Vural Mutiş, Karacabey için taşın altına elini soktuklarını söyledi.

Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını ve olmayacaklarını vurgulayan Mutiş, “Doğru yerde, doğru insanlarla birlikte ilçemiz adına yararlı işler yapmayı hedefliyoruz. Bu düşünceden şu ana kadar asla taviz vermedik. Bundan sonra da bu böyle devam edecektir” dedi.

Dernekçiliğin basit bir olgu olmadığına dikkat çeken Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, birçok dernekten farklı amaçlar taşıdıklarını kaydetti.

Tek düşüncemiz Karacabey'e hizmet

Derneklerin genelde içki içilen ya da kumar oynanılan yerler şeklinde algılandığını belirten Ceylan, “Biz en başından bunun böyle olmamasına dikkat ettik. Çünkü bizim tek bir amacımız vardı; o da Karacabeyimize ve insanlarımıza yararlı olmak. Çünkü artık devir, örgütlenme devridir. Güç kimdeyse, genelde onun dediği olur. Bugün özellikle Bursa'da çok fazla insanımız yoksa, bu geçmişte örgütlenememe zafiyetindendir.

Bursa Karacabeyliler Derneği şu an il genelinde 30 binden fazla üyesiyle ciddiye alınan bir durumdadır. Örneğin, kurulduğumuz günden bu yana bin 600 kişiye iş bulduk. Bu basit bir şey değildir. Ancak yetmez. Daha da güçlenmeliyiz. Bizim düşüncemiz; çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak, ilçemizin değerlerini korumak ve engellilerimize sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Sözlerine, “Eşinden, işinden, aşından özveride bulunarak Karacabey için çalışan Bursa Karacabeyliler Derneği'ne selam olsun” diyerek başlayan CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, dernekçiliğin zor ve bir o kadar da kutsal bir değer olduğunu belirtti.

Karacabey Belediyesini kazanacağız!

Karacabey'e bin yıl önce gelenle, bir yıl önce gelen arasında hiçbir fark görmediklerini dile getiren Avil, “Burada önemli olan Karacabey'i sevmektir. Karacabey'e değer vermektir ve Karacabey için bir şeyler yapmaktır” dedi.

Yaklaşan Belediye seçimleri öncesinde çok iddialı açıklamalarda bulunan Avil, “Şu anda Belediyeyi kazanacak en güçlü parti biziz. Karacabey'de hiç denenmeyen sosyal belediyeciliği, ilçemize kazandıracağız. Kapalı kapılar ardında yönetim kadrosu oluşturmadan, parti kimliğini bir kenara bırakarak halkımıza hizmet edecek bir anlayış içinde olacağız. Belediye Başkanı CHP'nin değil, halkın başkanı olacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Avil ayrıca, Belediye Başkan adaylığı konusundaki bir soruya ise, “Şu anda Genel Merkezimiz tarafından aday belirleme çalışmaları sürüyor. Temmuz ayı bu çalışma netleşecek ve kamuoyuna sunulacaktır” dedi.

Otomotiv Test Merkezi büyük kayıp

Karacabey'in önüne altın tepsi ile sunulan ancak son anda Yenişehir'e kurulan Otomotiv Test Merkezi konusuna dikkat çeken Avil, bu hizmetin elden kaçırılmasından büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Avil, Karacabey Harası'nın verimsiz topraklarına kurulmak istenen yatırımla ilgili Tarım İl Müdürlüğü'nden, Türk Standartları Enstitüsüne kadar herkesten onay alındığını ancak, Tarım Bakanı'nın olumsuz yanıtı nedeniyle yaklaşık bin 500 kişinin istihdam edeceği hizmetin Yenişehir'in verimli arazilerine yapıldığını vurguladı.

Bu konuda muhalefet partisi olarak halktan özür dileyen Gönül Avil, “Ancak bizden önce halktan özür dilemesi gerekenlerin olduğunu da unutmayalım” diye konuştu.

Karacabey köylüsünün elinden meraların bir bir alındığını söyleyen CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “Köylü, her nedense bu meraları parayla kiralamak istese bile buna engel oluyorlar” dedi.

Bir elin nesi var, iki elin sesi var

Örgütlü toplumun önemine değinen Avil, “Bursa Karacabeyliler Derneği kısa sürede önemli bir ivme kazandı. Bir elin nesi var, iki elin sesi var düşüncesinden hareketle oluşan Karacabeyliler Derneğini, başarılı çalışmaları nedeniyle kutluyorum. CHP olarak her zaman sizlerle olduğumuzu hiç unutmayın” şeklinde sözlerini bitirdi.

Siber’e sürpriz doğum günü

Tanış Gecesi’nde ayrıca, Bursa Karacabeyliler Derneği’nin kurulmasından bu güne değin büyük emekler veren Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Levent Siber’e sürpriz bir doğum günü pastası kesildi.

CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ve Dernek Başkanı Yüksel Ceylan ile birlikte alkışlar eşliğinde 53. yaş pastasının mumlarını söndüren Siber, çok duygulu anlar yaşadığını ve Bursa Karacabeyliler Derneği çatısı altında bulunmaktan onur duyduğunu kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.