Belediyespor zirveye iyice yerleşti!

TFF 3. Lig 3. Grup lideri Karacabey Belediyespor, zorlu deplasmanda karşı karşıya geldiği Diyarbekirspor’u, 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 yenerek gücünü gösterdi. Bu sonuçla ilk devreyi lider kapatan temsilcimiz Karacabey Belediyespor, en yakın rakibi Nazilli Belediyespor’un kendi evinde Gölcükspor’a 3-1 yenilmesi sonrası puan farkını da 5’e çıkartarak zirveye iyice yerleşti.
Diyarbakır Yeni Stadyum’da oynanan maçı, Erdoğan Özka, Süleyman Yavaşoğlu ve Erdem Değirmenci’den oluşan hakem üçlüsü yönetti.
Temsilcimiz Karacabey Belediyespor sahaya; Hasan Kaya, Hasan Güleryüz, Oğuz Aydın (Dk. 46 Ömer Çetinbaş), Sergen İlhan, İlyas Yılmazer, Muhammet Fettahoğlu, Abuzer Gaffar Toplu, Said Can Açıkalın (Dk. 46 Ömer Faruk Gümüş), Gökhan Cingirt (Dk. 89 Berk Taşkın), Onur Özcan ve Rasimcan Değirmenci ilk onbiriyle çıktı.
Ev sahibi Diyarbekirspor maça hızlı başlayan taraftı. Mücadelenin 4. dakikasında kornerden gelen topu Şevket kafayla ağlara yolladı ve ev sahibi 1-0 öne geçti. Diyarbekirspor 21. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Orta alandan gönderilen uzun pasta Karacabey Belediyesporlu Hasan ters vuruşla topu kafayla kendi kalesine gönderdi.
İlk yarısı Diyarbekirspor’un 2-0 üstünlüğü ile biten karşılaşmanın ikinci devresinde ise Karacabey fırtınası esti. 48. dakikada kaleci Ahmet, Abuzer Gaffar’ı ceza alanında düşürdü, hakem penaltı kararı verdi. Karacabey Belediyesporlu Abuzer Gaffar penaltıyı gole çevirdi ve farkı 1’e indirerek skoru 2-1’e getirdi.
Dakikalar 65’i gösterdiğinde mavi siyahlı temsilcimizde ceza alanı içinde topla buluşan Ömer Faruk yerden vuruşla topu filelere yolladı ve maçta eşitliği sağladı. (2-2)

  1. dakikada Diyarbekirspor direği geçemedi. Kornerden gelen topa kafayla dokunan Doğukan’ın vuruşunda kaleciyi geçen top direkten döndü.
    Ardından Karacabey Belediyespor 81. dakikada 3-2 öne geçti. Soldan ceza alanına yapılan ortada Ömer Faruk arka direkte kafayla topu ağlara gönderdi.
    Galibiyet golü sonrası büyük bir sevinç yaşayan temsilcimiz Karacabey Belediyespor, böylesine kritik bir karşılaşmadan 3 puanla dönmeyi başardı.
    Öte yandan, maçtan sonra Diyarbekirspor kalecisi Ahmet, tribüne koşarak taraftarlara tepki gösterdi. Taraftarlar bu duruma aynı şekilde sert tepki verdi.
    Kendi takım arkadaşları ve konuk takım futbolcuları tarafından güçlükle sakinleştirilen Ahmet, gözyaşları içinde sahayı terk etti.
    Diyarbekirspor deplasmanından çok değerli bir galibiyet alan Karacabey Belediyespor, bu sonuçla puanını 35’e yükselterek, sezonun ilk devresini de lider kapatmayı garantiledi.
    Ayrıca temsilcimiz, en yakın rakibi Nazilli Belediyespor’un kendi sahasonda Gölcükspor’a 3-1 mağlup olmasıyla puan farkını da 5’e çıkartarak, zirveye iyice yerleşti.
    Bu maçın ardından 28 günlük devre arasına giren mavi-siyahlılar, ikinci yarının ilk maçına 12 Ocak 2020 tarihinde Pazarspor deplasmanı ile start verecek. Karacabey Belediyespor, 19 Ocak 2020’de evinde oynayacağı Osmaniyespor maçıyla birlikte taraftarıyla buluşacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.