Belediye’den sokak hayvanlarına şefkat eli

Soğuk kış aylarına girdiğimiz bugünlerde Karacabey Belediyesi’nden sokak hayvanlarına duyarlılık mesajı geldi.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; göreve geldikleri günden bu yana belediyenin ‘Sevimli Dostlarımız Sokak Hayvanları’ için çağdaş belediyecilik adına gerekli ortamın sunulduğuna vurgu yaparak tüm Karacabeylilerin de bu konuda duyarlı olacaklarından emin olduklarını dile getirdi.
Belediye olarak ilçe genelinde kış şartlarının olumsuz etkilerine karşı tüm hazırlıklarının tamamlandığını ve hayvanların da göz ardı edilmediğini dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; “Sokaklarda başıboş gezen hayvanlar periyodik aralıklarla birimlerimiz tarafından kontrol edilmekte, Çamlık Altı-Panayır yerindeki Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde bakımları tamamlanmaktadır. Uzman veterinerler tarafından; iç, dış, parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanların ayrıca kısırlaştırma işlemleri de tamamlanıyor. Tüm ekiplerimiz yaralı ya da sahipsiz hayvan ihbarı aldıklarında anında olay mahalline ulaşıp gereken önlemleri titizlikle alıyor” dedi.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tüm ilçe genelinde sağlık ve hijyenik kurallara uygun 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre çalışmaların yürütüldüğünün altını çizerek; “Hayvanların da yaşama hakkı bulunduğundan hareketle, yaşam alanlarını paylaştığımız sokak hayvanlarını sahipsiz olarak nitelendirmiyoruz. Onlar en az insanlar kadar yaşam hakkına sahip olan sevimli dostlarımız olarak değerlendiriyor ve bu doğrultuda onlar için de hizmet üretiyor, şefkat elimizi uzatıyoruz. Tüm ilçe genelinde Yaban ve Sokak hayvanları için Beslenme üniteleri ve şamandıralı su içme noktaları oluşturuyoruz. ‘Merhamet edene Allah da merhamet eder; siz yerdekine merhamet edin ki, gökteki de size merhamet etsin.’ diyen yüce bir dinin fertleri olarak bu konuda kadirşinas tüm vatandaşlarımızın da onlara şefkat eli uzatma konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerinden eminiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.