Belediye’den otel, düğün salonu ve benzinlik hizmeti!

Karacabey Belediyesi tarafından ilçeye otel ve düğün salonu ile benzin istasyonu yapılıyor. İlçenin girişinde bulunan ve daha önce Devlet Hastanesi B Blok olarak hizmet veren alana, ‘Yap İşlet’ modeli ile benzinlik, otel ve düğün salonları yapılması için çalışmalara başlandı.
Belediye Başkanı Ali Özkan, inşaat sahasında incelemelerde bulunarak, “Yeni hastanemiz hizmete girince bu alan boşa çıktı. Büyükşehir yasasıyla ilçe belediyelerinin mali durumlarında bir daralma oldu. Biz bu süreçte yap işlet devret modeli ile birçok çok hizmeti gerçekleştirmiş olduk. Burada şu anda inşaatı devam eden akaryakıt istasyonu var. Bunu yap işlet devret modeli ile Karacabey’imize kazandırıyoruz. Tesisler, ilçemize hizmet verecek ve istihdam imkanı sağlayacak. Ayrıca, yapılan bu tesisler hem alana değer katacak, hem de Karacabey Belediyesi buradan bir gelir temin edecek.” ifadelerini kullandı.
Düğün salonları ve 4 yıldızlı otel yapılması için de ihaleye çıktıklarını belirten Başkan Özkan, “Bu alana, düğün salonları ve 4 yıldızlı otel de yap işlet devret modeli ile yapılacak. Geçtiğimiz günlerde ihalesine çıktık. Müteşebbisimiz bizim binayı teslim etmemizi bekliyor. Şu anda burada sporcularımız kalıyor. Onlar için Öğretmenler Parkı’nda bir sosyal tesis ve barınma evi inşaatı yapıyoruz. En kısa zamanda orayı bitirdikten sonra, burada müteşebbise yer teslimi yapacağız. Karacabeyli sanayicilerimizin, vatandaşlarımızın ve turizmcilerimizin büyük bir özlemle beklediği otel inşaatını da yine Karacabey Belediyesi’nden kaynak aktarmadan yap işlet devret modeli ile ve kira geliri elde ederek Karacabey’imize kazandırmış olacağız.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.