Belediye’den harabe evde yaşayan aileye destek

Karacabey Belediyesi, Karakoca Köyü’nde yaşayan Belgi ailesinin harabe haldeki çöp evinin tadilatını yapacak. Zor durumdaki aileyi dün ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, destek sözü verdi.
    Mevsimlik işçilik yapan Hayrettin Belgi (45), eşi Songül (29), çocukları Yusuf (10), Pınar (4) ile 18 aylık olan ikiz bebekleri Melek ve Burcu ile birlikte çöp evi andıran evde yaşıyor. Geçtiğimiz hafta köyde yaşayan çocukların aşılarını yapmak için gittiği evde üzücü manzarayla karşılaşan Karakoca Köyü ebesi Necla Korkmaz'ın, durumu Karacabey Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı'na bildirmesiyle başlayan süreçte, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, aileyi ziyaret ederek destek sözü verdi.
    Ziyarette 4 çocuk annesi Songül Belgi ile konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Düzgören, çocukların yaşları hakkında bilgi aldı. Söz konusu evde yapılabielcek tadilat işlemleri hakkında incelemelerde bulunan Düzgören, çok kısa sürede evin tüm boya-badana ve tadilat işlemlerini üstlenerek tamamlayacaklarının müjdesini verdi.
    Evin diğer ihtiyaçları için de ilçe esnafıyla birlikte hareket edeceğini dile getiren Düzgören, “Böyle bir yaşam şekli olamaz. Tek bir odada kirli yataklarda 6 kişi kalıyor. Evin içi her türlü hastalığa müsait ve evde 4 küçük yavrucak var. Bizler bu ayıbı ortadan kaldırmak için hiç vakit kaybetmeden harekete geçeceğiz. Bu noktada ilçe esnafından da destek alarak gerekenleri en kısa zamanda tedarik edeceğiz. Keşke daha önceden haberimiz olsaydı” şeklinde konuştu.
    Aile için köy içinde alternatif bir ev baktıklarını dile getiren Düzgören, böyle bir yapının bulunamaması halinde, mevcut evin tüm ihtiyaç ve bakımlarının eksiksiz yerine getirileceğini ve ailenin temel ihtiyaçları için de her türlü desteğin sonuna kadar kullanılacağını sözlerine ekledi.
    Ayrıca, 18 aylık ikiz bebeklerin sadece anne sütüyle, 4 ve 10 yaşındaki çocukların ise sadece yumurta yiyerek beslendiği evde yaşayan çocukların sağlık kontrolünü yapan doktorlar, çocukların gelişimde, annenin ise zekasında gerileme olduğunu belirledi.
    Eşinin kış aylarından iş bulamadığını, havaların ısınmasıyla birlikte mevsimlik işlere gittiğini söyleyen Songül Belgi, “Yıllardır bir başıma 4 çocuğumla uğraşıyorum. Evimizde hiçbir şey yok. İkiz bebeklerimi sütle, diğer çocuklarımı sobanın üstünde pişirdiğim yumurtayla besliyorum. Evde hiçbir temizlik malzemesi yok. Ben evimi temizlemek için elektrikli süpürge istiyorum. Bulaşıklarımı ve çocuklarımı yıkamak istiyorum. Ama hiçbir şey olmayınca olmuyor. Allah, sizden razı olsun bizimle ilgilendiniz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.