Belediyeden anlamlı proje

Karacabey Belediyesi, sokak köpekleri için yeni bir uygulamaya geçiyor. Gerçekleştirilecek proje ile hem evlerde artık kalan ekmekler israf edilmeyecek, hemde sahipsiz sokak hayvanları için yemeğe dönüştürülecek. Proje için özel toplama kutuları siparişi verildi.

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, söz konusu uygulama sayesinde öncelikle ekmek israfının önüne geçmek istediklerini kaydetti. Ayrıca sokak hayvanlarına karşı da hoşgörü ile yaklaşılması gerektiğinin altını çizen Koç, "Uygulama ile israfı hayır işine çevirmiş olacağız. Sokak hayvanları bir şekilde insanlarla aynı ortama adapte oldular. Şehirler onların yaşam alanlarına kuruldu ve yine insanoğlu tarafından bi şekilde şehirlere çekildiler. Şimdi onları elbette umursamaz davranamayız.

Bilindiği üzere Karacabey Belediye Başkanlığı olarak sokak hayvanlarına özel bir barınağımız mevcut. Faaliyetlerini yıllardır eksiksiz yürütüyor bu barınak. Bunun yanında zorlu hava şartlarında başta kuşlar olmak üzere yine evsiz tüm canlılar için şehrin belli noktalarına yem bırakıyoruz. Yaralanan bu sahipsizlere yeni bizim görevli personelimiz yardımcı oluyor gerekli tedavisi yapılıyor. Şimdi bu proje ile yem sorunlarını, evlerimizdeki artık ekmeklerle çözeceğiz" ifadesine yer verdi.

Uygulama vatandaşlarında ilgisini çekti. İlçe halkıda ekmek israfını çok güzel bir şekilde değerlendirleceğini belirterek, memnuniyetlerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.