Belediye’de göstermelik rotasyon

 
Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde dudak uçuklatan usulsüz temizlik ihalesinden sonra daire amirlerinin yerleri değiştirildi.
            Belediye’de trilyonların çöpe atılması söz konusu olan usulsüz ihalenin gerçekleştirildiği Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde hiçbir işlem yapılmaması kafaları karıştırırken, 5 daire amirliğinde rotasyona gidilmesi şaşırtıcı bulundu.
            Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın geçen yıl 1 trilyon 380 milyara yapılan temizlik ihalesinin bu yıl hizmet alımı azaltılmasına karşın 3 trilyona çıkarılması üzerine isyan eden meclis üyelerinin tepki vermesinden sonra başlayan rotasyonun göstermelik olduğu belirtildi.
            Kurtulan’ın usulsüz ihaleden sonra köşeye sıkıştığı ve bu rotasyonlarla dikkatleri başka tarafa çekmek istediği dile getirildi.
            Belediye daire amirleri arasında yapılan sözde atamalar şöyle gerçekleşti;
            Zabıta Müdürü Şadan Çukran, Kültür Müdürlüğü’ne gönderilirken, yerine Orhangazi’den Mustafa Öztürk getirildi.
            Destek Müdürü (Kademe) Yalçın Akça Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Hakan Kaya ise Destek Müdürlüğüne aktarıldı.
            Fen İşleri Müdürü Adnan Baykıs İmar Müdürlüğüne, İmar Müdürü Kadir Gökçe de Fen İşleri Müdürlüğüne geçti.
            Yazı İşleri Müdürü Erol Pektez Mali Hizmetler Müdürlüğüne geçerken yerine henüz atama yapılmadı. Pektez’in Mali Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte Yazı İşleri Müdürlüğü görevini de vekaleten yürüteceği öğrenildi.
            İnsan Kaynakları Müdürü Çiğdem Eğribaş ise Kademe Amirliğine memur olarak gönderildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.