Belediye ve Ergün Koç sosyal medyada

Karacabey Belediye Başkanlığı, sosyal medyadaki yerini alıyor. İnternetin günümüzde her alanda kullanıldığının ve olmazsa olmaz olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Ergün Koç, E-Belediyecilik anlamında yeni girişimlerle ilçe halkına hizmet vereceklerini duyurdu. Koç ayrıca, kişisel açtığı sayfalarından da paylaşımlarda bulunacak.
Karacabey Belediyesi Basın Danışmanlığı çalışmasıyla başlatılan uygulama hakkında bilgi veren Başkan Koç, belediye olarak dünyada en çok kullanılan sosyal platformlar olan Facebook, Twitter ve Youtube'ta hem resmi hem şahsi olarak yer alacaklarını belirtti. Güncel olarak yönetilecek sosyal ortamlardan ayrıca vatandaşların öneri ve şikayetlerinin kayıt altına alınarak çalışmalar hakkında yine öneri sunanlara bilgi verileceği kaydedildi.
Yapılan bildirim ve paylaşımları düzenli olarak okuyarak bizzat kendisinin gerekli geri dönüşü yapacağını belirten Ergün Koç ilçe halkının sosyal medyada kendilerini takip etmelerini dile getirdi.
Koç, “Günümüzde insanlar zamanlarının büyük bir kısmını internet başında geçiriyor. Ve sosyal medya bugün en az basın kadar güçlü. Binlerce insana hatta milyonlara hitap etmek mümkün. Bizde hem belediyecilik faaliyetlerini hem şahsi düşüncelerimizle bu ortamlarda yer alacağız. Belediyemizin resmi facebook sayfasını takip eden vatandaşların ileteceği sorunları ve yorumları bizzat okuyacağım ve gerekli cevabı ve işlemi başlatacağım. Ayrı çalışmalarımızı yine bu ortamlarda vatandaşımıza sunacağız. Genel ahlak ve nezaket kurallarına uyulduğu müddetçe tüm yorumları kabul edip dikkate alacağız” şeklinde konuştu.
Ergün Koç, şahsi sayfası Twitter ve Facebook'ta profil oluşturarak bundan böyle kendi şahsi görüşlerine yer verdiği anlık iletiler yayınlayacağını da kamuoyuna duyurdu. Başkan Ergün Koç'un bu noktada özellikle olaylara değişik yaklaşımı ve aykırı cümleleriyle twitter'da kısa sürede takipçi sayısının çoğalması bekleniyor.
Facebook ve Twitter'daki yeni profilinde Ergün Koç ilk paylaşımını “Bu ülkenin kaynakları hepimize yeter. Yeter ki paylaşmasını bilelim” şeklinde yazdı.
Öte yandan son günlerde büyük bir sosyal medya hareketi olarak gerçekleştirilen ve hükümetin resmi kurumlardan Türkiye Cumhuriyeti (TC) ibaresini kaldıracağı belirtilen tutumu eleştirmek için yaklaşık 9 milyon facebook ve twitter kullanıcısının isimlerinin başına T.C. koymasına Başkan Ergün Koç da katıldı. Twitter'daki kullanıcı adının başına Türkiye Cumhuriyeti kısaltmasını getirerek “TC Ergün Koç” olarak kullanıma açtı. Başkan Koç'un Facebook'ta kişisel sayfası arka plan resminde kullandığı Atatürk resmi de gözlerden kaçmadı.
Koç söz konusu sosyal medya uygulamaları ile Karacabeyli olup Türkiye'nin veya dünyanın birçok noktasında yaşamını devam ettiren Karacabeylilere de ulaşacaklarını belirtirken, böylelikle yurtdışında veya Karacabey'den uzakta yaşamını sürdüren vatandaşlarımızın memleketlerinde gerçekleştirilen hizmetlerden haberdar olacağını ifade etti.
Sosyal video paylaşım sitesi youtube.com'da ise, Belediye tarafından hazırlanan görsellerin sunulacağı duyuruldu.
Vatandaşların Facebook'ta Karacabey Belediyesi olarak açılan resmi sayfaya kullanıcıların ulaşması için “Karacabey Belediyesi” yazmaları gerekirken, Twitter'da arama motoruna “TC Ergün Koç” ve Facebook'ta ki şahsi hesabına ulaşmak için yine “Ergün Koç” olarak aratmaları yeterli oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.