Belediye kullanılmayan okul binalarına talip

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'un, köylerde bulunan boş okul ve lojmanları değerlendirmek için harekete geçtiği kaydedildi. Koç'un, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yolladığı dilekçe ile atıl durumda olan lojman ve köy okullarının Belediye'ye tahsisini istediği öğrenildi.

  Başkan Koç, daire amirleri ile gerçekleştirdiği toplantıda, köylerde atıl durumda olan lojman ve okul binalarının üzerinde durdu. Koç, köylerdeki bu alanların Belediye tarafından dönüştürülerek köylülere sosyal alanlar için kullanılmasına talip olduğunu dile getirdi.

Zamanla kapıları çürüyen, camları kırılan ve yıkılmaya terk edilen binaların israf olmasını kabul etmenin zor olduğunu söyleyen Başkan Koç “Gerek köy kadınları ve gençlerine sosyal imkanlar sunmak gerekse toplantı ve seminerler için uygun salonlar yapılmasını sağlamak amacındayız. Ayrıca muhtarlık ofislerini de bu binalara taşıyarak mevcut binalardan yüzde 100 fayda sağlamak niyetindeyiz. Umuyoruz araya presodürler girmez ve atıl durumdaki tüm köy okul ve lojmanlarını tarafımıza tahsis edilir” dedi.

Belediye'nin bu atağı köylerde olumlu karşılanırken, vatandaşlar “Eski ve kullanılmayan okullar 'atsan atılmaz, satsan satılmaz' bir haldedir. Devletin belki de Türkiye geneline trilyonları bu şekilde ziyan oluyor. Umuyoruz Belediyemizin başlattığı bu proje olumlu sonuçlanır ve tüm Türkiye'ye de örnek olur” yorumunda bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.