Belediye haşerelere karşı hazır

Karacabey’deki ilaçlamalar için yeni alınan modern cihazla yaz aylarının kabusu sivrisineklere geçit verilmemesi hedefleniyor. Amaç; doğaya zarar vermeden zararlı haşereleri yok etmek. Önceki gün düzenlediği basın toplantısında Şimal Limited Şirketi’nin Genel Müdürleri Bülent Şimşek ve Erdal Altuğ’la birlikte haşere ilaçlama araçlarını tanıtan Belediye Başkanı Ergün Koç, Güney Marmara’da sadece Bursa Büyükşehir, Yıldırım ve Karacabey Belediyesi’nin kullandığı cihazlarla Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) belirlediği kriterlerde ilaçlama yapılacağını belirtti. Koç,“Yeni alınan ilaçlama makinesiyle halkımız rahat ve huzurlu bir yaz geçirecek. Haşere ilaçlaması için bir araç vardı. Ancak yılın tamamında yapılması gereken etkin mücadele bu araçla yapılamıyordu. Bu yüzden İtalya’dan ithal edilerek gelen bu ilaçlama makinesini almaya karar verdik. İlaçlama sırasında Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği insan sağlığını tehdit etmeyen ve doğaya kalıntı bırakmayan ilaç kullanılacak. Karacabey, Yeniköy ve Malkara yeni makineyle ilaçlanacak. Eskiden mazotla sivri sinek ve benzeri haşereler çıkan bol dumanla kaçırılırken, bu cihazla haşerelere geçit vermeyeceğiz. Doğaya ve insan sağlığına zarar vermeyen birinci sınıf ilaçlar kullanılacağı için vatandaşlarımız tatilin keyfini çıkaracak.” diye konuştu.
Koç, amaçlarının temiz ve yaşanabilir bir Karacabey olduğunu vurguladı. Her şey “İnsan ve Doğa için” diyen Koç, insani ve çevresel yükümlülüklerini yerine getirmeye çalıştıklarının altını çizdi. Karacabey Belediyesi’nin ilaçlama işlerini geçtiğimiz yıldan bu yana üstlenen Şimal Limited Şirketi’nin Genel Müdürü Bülent Şimşek de İtalya’dan ithal edilen yeni makinenin özelliklerini anlattı. Şimşek, “Karacabey’de sivri sinek üreme alanlarının fazla olması nedeniyle gücü yüksek Mist Blower cihazını kullanıyoruz. Bu cihaz 25 ile 45 metre yüksekliğe kadar ilaç püskürtüyor ve havada 14 dakika boyunca etkili oluyor. Kullanılan bu sistem Avrupa’daki en son teknoloji. Bu cihazda mazot yerine Dünya Sağlık Örgütü tarafından insan sağlığı için zararsız ve doğada kalıntı bırakmayan ilaçlar kullanılıyor. Mazot dumanıyla bayıltılan sinekler tekrar canlanırken, biz sivri sinekleri hem yuvasında hem de sokaklarda ilaçlayarak öldürüyoruz” diye konuştu. Cihazın geniş alanda ve diğer makinelerin ulaşamadığı azmak ve göletlerde de etkili sonuç vereceği ifade edildi.
Karacabey’in ana artelleri ışıklandırılıyor
Toplantı sonunda doğalgaz çalışmalarını değerlendiren Koç, ana hatların döşendiğini kaydetti. Koç, ikinci aşamada yağmur suyu sularının toplanması için kanalizasyon ağı döşeneceğini belirtti. Doğalgaz şebekesinden evlere yapılan bağlantıyla birlikte, Ulucami’den Stadyum’a kadar olan ana artelde elektrik hatlarının yer altına alınacağını söyleyen Koç, ana arteldeki ışıklandırma çalışması yapılacağını vurguladı. Son olarak Atatürk Bulvarı, Bursa Caddesi, Cumhuriyet Alanı ve çevresinde yollara parke taş döşeneceğini sözlerine ekleyen Başkan Koç, tüm çalışmaların iki bucuk ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.