Belediye bütçesinden harcama yapılmadı

<— Festival Resimleri için tıklayınız —>
 
Başkan Yardımcısı Meral Eren, festival tartışmasına son noktayı koydu:

Karacabey Belediyesi’nin 15-18 Temmuz 2009 tarihleri arasında bu yıl ikincisini düzenlediği “Kültür, Sanat ve Ihlamur Festivali”nin Kültür Komisyonu’nca alınan bir karar olmadığı ve çoğu Belediye Meclis üyelerinin bilgilendirilmediği yönündeki eleştirilere açıklık getirildi.

            Konunun araştırılmadan art niyetli düşünüldüğüne dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, festivalin Belediye bütçesinden harcama yapılmadan sponsorlar aracılığıyla gerçekleştiğini söyledi.

            Festivalle ilgili herhangi bir meclis kararı olmadığını belirten Eren, etkinliğin Belediye Başkanı Ergün Koç’un yetkili kıldığı kişilerce yapıldığını kaydetti. Geçen yıl ilki düzenlenen festivalin yine aynı şekilde gerçekleştiğini vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, bu yıl da konuyla ilgili Kültür Komisyonu’nda bulunan meclis üyelerinin bilgilendirildiğini dile getirdi.

            Başkan Koç’un inisiyatifiyle geçen yıl; Mehmet Ali Köfteci ve Şaban Önen’in bu yıl da Basın Sözcüsü Ersel Yılmaz ile Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören’in görevlendirildiğine değinen Meral Eren, her iki festivalde kendisinin de yetkili kılındığını belirtti.

Bu tür etkinliklerde herhangi bir meclis kararına gerek olmadığını anlatan Eren, “Belediye bütçesinden harcama yapılmadan, tamamen sponsorlarca gerçekleşen festival için, meclis kararına gerek olmaz. Geçen yıl da olduğu gibi Belediye Başkanımız Ergün Koç’un yetkili kıldığı kişilerce düzenlenen bir festivaldi. Bununla ilgili kimse altında başka bir şey aramasın” dedi.

Meral Eren ayrıca, festival boyunca katkılarını esirgemeyen sponsorlara da teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.