Belediye Binası’nı yıkmadan ölürsem gözlerim açık gider!

İftar programında projelerinden bahseden Başkan Koç, iddialı konuştu:

*Başkan Koç'un 8 başlık altında topladığı projelerinde, Fuat Mert Yaş Sebze Meyve Hali'nin taşınması, Devlet Hastanesi B Blok Binasının otogara dönüştürülmesi, Kademe'nin yerine otel ve alış-veriş merkezi kurulması, Canbolu Köprüsü'nün yanından Yeniköy yoluna çevre yolu ile bağlanması, Stadyum ile Taşlık arasına tramvay hattı yapılması, Hükümet Konağı'nın arkasındaki binaların yıkılarak otopark ve çarşı kazandırılması, Belediye Binası'nın yıkılarak 2 katlı eski nostaljik görüntüsünün tekrar verilmesi ile Okullar Bölgesi'ne Kültür Merkezi inşa edilmesi yer alıyor.

Karacabey Belediye Başkanlığı personeli önceki akşam iftar yemeğinde buluştu. Taha Düğün Salonu'nda gerçekleşen iftar programında Başkan Ergün Koç, projelerini kamuoyuna duyurdu.

İddialı konuşan Koç, “Projelerimizi sadece bugün içinde değil, 40-50 yıl sonrası için yapıyoruz. Karacabey'in alt yapısını örmeye çalışıyoruz. Daha çok yapacak işlerimiz var. Bize her zaman olduğu gibi çelme takmaya kalkanlar olabilir. Ergün Koç, Hotanlı Köyü'nden çıktı ve 40 sene sonra Karacabey'e döndü. Biz insan sevdası için yollara düştük. Ergün Koç'un dolaştığı koridorlarda, oturduğu masalarda, bizi çekemeyenlerin hayalleri bile dolaşamaz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Yasası iptal davasının Anayasa Mahkemesi'nde sürdüğünü belirten Koç, “Büyükşehir Belediyesi'ne katılsak da katılmasak da 2014 yılı bütçe çalışmalarına başladık. 2014 yılında neler olmalı, neler olmamalı diye değerlendirme yapıyoruz” dedi. 

Birinci projenin, yeni hastanenin karşısındaki alanlarının düzenlenmesi olduğunu kaydeden Koç, “Yapımı devam eden hastanenin karşısındaki hal binaları ile Taşıyıcılar Kooperatifi binasının uygun bir yere taşınmasını düşünüyoruz. Karacabey için hal hizmetleri zorunludur. Bunun bir binası tabi ki yapılacaktır. İlçemiz içinde bulunduğu ekonomik ve coğrafi şartlar nedeniyle taşımacılık sektörünü göz ardı edemeyiz. Taşıyıcılık sektörü için dahi iyi mekanlarda hizmet verecek garajlar yapacağız” şeklinde konuştu.

Devlet Hastanesi B Blok Binası'nın mülkiyetinin Belediye'ye ait olduğunu hatırlatan Koç, “Hastanenin B Blok Binası, SGK'ya sağlık hizmeti vermesi için tahsis edildi. Yeni hastane hizmete girdiğinde o binadan sağlık hizmetleri kalkmış olacak. Binayı modernize ederek otogara dönüştürmek istiyoruz. İkinci projemiz bu. İzmir yoluna yakın olması ve yeni yapılacak İstanbul-İzmir yolunun Canbolu Köprü'sünün yanından geçmesi nedeniyle her iki yola yakınlığı dikkate alınarak otogar yapılmasının gerekli olduğunu düşünmekteyiz” sözlerine ekledi.

Üçüncü projenin, Kademe'nin yerine otel ve alış-veriş merkezi kurulması olduğunu belirten Koç, “Kademe hoş bir görüntü vermiyor. Sadece akaryakıt istasyonunu bırakarak tüm binaları başka yere taşıyıp AVM ve modern otel yapacağız. Karacabey'in en temel ihtiyaçlarından biri modern oteldir. Dışarıdan ilçemize iş için gelen misafirler genellikle Bursa ile Bandırma'ya gitmek zorunda kalıyor” dedi.

Koç, Kademe'nin yanından başlayıp Yeni Mahalle arkasından Yeniköy yoluna bağlanacak çevre yolu yapılmasının ise dördüncü projesi olduğunu söyledi.

Hiçbir zaman hayal peşinde koşmadığını vurgulayan Koç, beşinci projesinin tramvay hattı olduğunu belirtti. Koç, Stadyum'un önünden başlayıp Taşlık Köyü'ne kadar uzanacak tramvay hattının, hem Karacabey'i bir uçtan bir uca bağlayacağını, hem de trafiği rahatlatacağını vurguladı.

Altıncı projesini anlatan Koç, “Hükümet Konağı arkasındaki beton yığınını yıkıp 2 katlı çarşı ve altına otopark yapma çalışmalarımız sürüyor. Proje hazır olmasına karşın Ergün Koç'u içine sindiremedikleri için bazı kurumlar kabul etmedi. Yaklaşık 4 yıl oldu. Yıkın onayı geldi ama yapın onayı gelmedi. Hükümet Binası'nı ön plana çıkarıp, arkasını taş yığını değil de 2 kat çarşı ve altına otopark yapmak istiyoruz. 1926 yılında yapılmış olan Hükümet Konağı Binası bir gün kültür binası olacak” dedi.

Yedinci projesinin Belediye Binası'nı eski nostaljik görüntüsüne tekrar kavuşturulmak olduğunun altını çizen Koç, “Eski Belediye Binası'nı hatırlar mısınız? Bazıları resimlerden hatırlar ama ben çok yakından hatırlıyorum. O bina nasıl yıkıldı, diyecek söz bulamıyorum. Ömrüm varsa şimdiki koskoca Belediye Binası'nı yıkıp yerine 2 katlı o nostaljik Belediye Binası'nı yapmadan ölürsem gözüm açık gider. Tarihimize sahip çıkmalıyız. 14 Eylül 1922'de Yunanlar kaçarken 3 tane bina harabe kaldı. Ulu Cami, İmaret Cami ve Tümbekli Cami dört duvar kaldı. Başka da bir şey yok. Eskiye ilişkin bir tek Mürüvvet Hanım'ın binası kaldı. O da yıkılmak üzere. Karacabey'de 40, 50 seneye dair bana başka bir tane eser gösteriniz. Bu yapılaşma değildir. Kocaman binalar yapmak yapılaşma değildir. Şehirleşme değildir. Mevcut Belediye Binası ile arka taraftaki tüm binaları yıkıp modern bir çarşı yapmak istiyoruz. Bu güç var” diye konuştu.

Koç, “Anadolu Lisesi bahçesinde gençlerimiz uygun şartlarda spor yapması için kapalı spor salonu inşa ediyoruz. 29 Ekim'e kadar tamamlanmış olacak. Kapalı Spor Salonu ile Emniyet Müdürlüğü arasındaki yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alana kültür merkezi yapmak ise sekizinci projemiz” dedi.

Başkan Ergün Koç, Belediye personeline yönelik konuşmasın da ise şu ifadeler yer verdi;

“Nerden geldik nereye gidiyoruz. Daima halkımız ile birlikte iç içe yaşama ilkesi ve prensibi içinde olduğumuz, herkes tarafından görülmektedir. En büyük idealimiz ve amacımız güzel, yaşanabilir, yeşil bir çevre içinde yaşamak. Hepimizin temel ilkesi bu olmalıdır. Her şeyi bilmemiz mümkün değil. Tartışarak iyiyi, güzeli bulmak için tüm mesai arkadaşlarımızla mesai gözetmeksizin çalışıyoruz. Yöremizde işsizliği yenebilmek adına sanayiciyi ve sanayiyi çekmek için Emir Azmağı dediğimiz alanda ve Küçük Sanayi Sitesi arkasında çalışmlar sürdürdüğümüz bölgede Karacabey'imize daha fazla sanayici ve sanayiyi çekmek adına çaba içindeyiz. Bu ülkenin tek problemi var. O da aş ve iş. Eğer karnımız doyarsa aklımızdan konuşuruz. Midemiz açsa, midemizden konuşuruz. O zaman yalan yanlış, abuk sabuk şeyler meydana çıkar. Toplumu karnını doyurabilirsek ancak o zaman mutlu bir toplum yaratabiliriz. Mutluluk saksıda çiçek değildir. Mutluluk paylaşıldığı sürece bir anlam ifade eder. İlkemiz hepimizi bir aile olarak görmektir. Hiçbir zaman kişisel ve özel yargılarımızla şu mahalleye şunu yapalım, şunu yapmayalım diyemeyiz. Karacabey'in bütün mahalleri bizim için eşdeğerdir. Belediye bir iş kapısı değildir. Zaman zaman ihtiyacı olanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Firmalardan gelen eleman ihtiyaçlarına göre yönlendiriyoruz. Belediyeyi sadece ve sadece iş kapısı olarak değil, ihtiyaçlarımız oldukça Belediyede personel çalıştırılacağını sizlerde görüyorsunuz. Kişisel çıkarlar için değil, topluma hizmet için buradayız. Hepimiz bir aileyiz. Bu ailemizi bozmak isteyenler olabilir. İnsanı mutlu kılabildiğimiz sürece toplum düzeni ayakta kalabilir. 10 yıldır beraberiz. Kırk yol sonra Karacabey'e gelip halkın beni bağrına basması Belediye Başkanı seçmesi, hayatımdaki en büyük mutluluktur. Sizler gecenizi gündüzünüze katarak Belediye hizmetlerinizi sürdürmektesiniz. Sizler Karacabey'in isimsiz kahramanlarısınız. Bizim gösterişe ihtiyacımız yok. Halkımız her şeyi görmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.