Belediye azmakları temizleniyor

Karacabey'de başta Atatürk Kültür Parkı civarındakiler olmak üzere çeşitli bölgelerde sıkça rastlanan azmaklar (durgun su birikintisi) Belediye ekiplerince temizlenmeye başlıyor. Bu alanda yapılacak çalışmalarla hem vatandaşların pis kokudan duydukları rahatsızlık önlenecek hem de haşere mücadelesi yapılmış olacak.
Karacabey Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada ilçede sıkça rastlanılan bu azmakların, çevre kirliliğine müsait alanlar olduğu ve özenle düzenlenmesi gerektiğini vurgulandı. Yapılacak çalışmalarla azmakların yaydıkları koku önlenirken, yaz aylarında artan haşerelerinde önüne geçmenin hedeflendiği duyuruldu.
Konuyla ilgili konuşan Başkan Ergün Koç, “Doğanın bir parçası olan bu azmaklarımızı ekiplerimiz gerekli düzenleme ile kötü görünümünden ve rahatsız edici unsurlarından kurtaracak. Bunların arasında en önemlileri koku ve sivrisinekler. Ekiplerimiz gerekli ilaçlamalarla bu sorunları minimuma indirecekler. Yapılacak çalışmalarda altını özellikle çiziyorum haşereler haricinde o azmağı kullanan hiçbir canlıya zarar gelmeyecek. Biz tüm yatırımlarımızı doğanın korunmasını göz önünde bulundurarak gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimizin kullanacağı ilaçların hepsi çevreye duyarlı ve diğer canlılara etki etmiyor. Biz bu doğa dostu ilçe özelliğimizi katlayarak sürdürüyoruz” dedi.
Başkan Koç çalışmaları hızlandırdıklarını ve en kısa zamanda azmakların pırıl pırıl olacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.