Beklenmedik atama üzdü

*Başarılı bürokratın gerekçe gösterilmeden Ağrı’ya atanmasına sert tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, “AKP, adaletsizliğin partisidir” dedi.
Karacabey Mal Müdürü Yavuz Emre’nin isteği dışında Ağrı’ya atanması büyük üzüntü yarattı.
Karacabey’e 10 ay önce gelen ve başarılı çalışmalarıyla dikkatleri çeken Yavuz Emre’nin hiçbir gerekçe göste-rilmeden gerçekleştirilen beklenmedik ataması tepki-lere neden oldu. Altı yıl içinde 6 kez sürgüne gönderilen başarılı bürokratın sırasıyla; Afyon Dızkırı, Kütahya Altıntaş, Bilecik Yenipazar, Sivas Kangal, Bursa Mudanya ve Mudanya’dan da 10 ay önce geldiği Karacabey’den Ağrı’ya gönderilmesi bardağı taşıran son damla oldu.
Bölge İdare Mahkemesi kararıyla yürütmeyi durdurma alan ve Mudanya’daki görevine mahkeme kararıyla iade edilen Mal Müdürü Emre, bir kez daha haksızlığa uğradığını, ancak hakkını yasal yollardan aramaya devam edeceğini söyledi.
Yürütmenin durdurulması için İdare Mahkemesine yeniden başvuracağını belirten Yavuz Emre’nin önümüzdeki hafta içinde Karacabey’den ayrılması ve yeni görev yeri olan Ağrı’ya gitmesi bekleniyor.
Karabaş tepki gösterdi
Karacabey’e 10 ay önce gelen ve bu kısa süredeki çalışmalarıyla sempati toplayan Mal Müdürü Yavuz Emre’nin hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan atamasına ilk büyük tepki CHP’den geldi.
CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, bu atamanın yasal ve insani bir tarafı olmadığını ileri sürdü.
Mal Müdürü Emre’nin görevini başarıyla yerine getirdiğine dikkat çeken Karabaş, “Bu atama illegaldir. Görevini dürüstçe yapanlar, devletine ve saçı bitmedik yetimlerin haklarına sahip çıkanlar, 6 yılda 6 kez sürgüne gönderilerek cezalandırılırken, yalakalar ve hırsızlar ödüllendiriliyor. Türkiye Cumhuriyeti böylesine rezil bir dönem yaşamamıştır. Yavuz Emre’nin çoluğu çocuğu yok mudur? Bu ailenin paramparça yapılması Müslümanlığın neresinde yer alıyor? Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adaleti adaletsizlik midir?” diye konuştu.
Karabaş, AKP’nin mahkeme kararlarını uygulamamakla suç işlediğini de dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.