Bayan seyislerden Erdem’e ‘Hayırlı olsun’ ziyareti

Ertem İşcan başkanlığında yenilenen Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı’na ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretleri devam ediyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü de Karacabey’in ilk bayan seyisleri İşcan’ı makamında ziyaret etti.
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Jokey Kulübü Derneği At Yetiştiriciliği ve Yarışları İktisadi İşletmesi Bursa Osmangazi Hipodrom Müdürlüğü ile İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde 47 gün süren, Kırsalda Kadın Seyisler Yetiştiriciliği Kursu’nu tamamlayan Hilal Köksal, Burcu Zorlu ve İnci Sucu; Başkan Ertem İşcan ve yeni yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileterek, başarı temennisinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan da, kadın seyisleri üstün başarılarından dolayı kutladı. AK Parti olarak kadın seyisleri her zaman destekleyeceklerinin sözünü veren İşcan, “TJK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile İş-Kur işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor’ projesiyle kadınlara tarım dışında istihdam yaratmayı, gelir seviyelerini yükseltmeyi, hipodromlardaki iş gücünü artırılarak ve atçılık sektöründe yer almalarının sağlanmış olması mutluluk vericidir. Karacabeyli kadınlarımızın da bu alanda faaliyet göstermesi bizlere gurur kaynağı olmuştur.
Çünkü kadınların girdiği her ortam, daha güvenilir, daha samimi ve daha saygılı bir hal alıyor. Karacabeyli kadınlarımızı cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki yeni bir çalışma alanında becerilerini sergileme fırsatına sahip olacak bu öncü kadınlarımız, mesleğin imajını ve kimliğini geliştirmek için de çalışacaklar. Bu projenin sahip olduğu pozitif ayrımcılığın, diğer erkek egemen sektörlere de örnek teşkil edebilmesini diliyorum.” dedi.
Böyle bir kursa katıldıkları için çok mutlu olduklarını dile getiren Karacabey’in ilk bayan seyisleri Hilal Köksal, Burcu Zorlu ve İnci Sucu ise, küçüklüklerinden beri hayvanlarla iç içe yaşadıklarını, onlara çekinmeden yaklaşabildiklerini ifade etti. Bayan seyisler, “Kadınlar ancak belirli işleri yapabilir” düşüncesinin doğru olmadığını anlatmak istediklerini belirterek, “Bu projeyi duyduğumuz zaman çok sevindik. Kadınlar istedikleri her mesleği yapabilir, her sektörde çalışabilir. Türkiye’de de böyle bir uygulama olduğunu duyunca çok mutlu olduk ve ‘Bu projede yer almalıyız’ dedik. Atlar farklı hayvanlardır. Atları çok seviyoruz. Bizler böyle bir olanak sağlayan yetkililere çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.