Başpehlivanlar Karacabeylilerle buluştu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün daveti üzerine Cuma günü Kırkpınar’ın Altın Kemerli Başpehlivanı Recep Kara ile birlikte Dünya Üniversiteler Şampiyonu Salih Erinç ve Dünya Şampiyonluğu bulunan Savaş Yıldırım Karacabey’e geldi. Başpehlivanlar, Karacabey’de öğrencilerin ağırlıklı olduğu söyleşi programına katıldı.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi öncesi başpehlivanlara coşkulu bir karşılama yapıldı. Alkış yağmuruna tutulan şampiyonlar, başarılı olmanın sırlarını sporcu öğrencilerle paylaştı.
Güreş Antrenörü Ali Varol’un sunumuyla start alan programın açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber organize edilen ve Karacabey Belediyesi’nin de desteği ile ülkemizin bu değerli yıldızlarını Karacabey’de ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Öğrencilerimiz bu noktada çok şanslı. Çocuklar lütfen spor yapın. Bir çoğunuz sınavlar yüzünden yarış halindesiniz ancak stabil bireyler olmanızı istemiyoruz. Teknolojiden uzak durum. Spora önem verin. Spor yaparak da akademik başarılar elde edebilirsiniz.” dedi.
Ardından Uluslararası yarışmalarda Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya ikinciliği derecelerini elde eden, adını Tarihi Edirne/ Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile duyuran ve büyük bir başarı ile 4 kez Başpehlivanlık elde eden Altın Kemer Sahibi Milli Güreşçi Recep Kara, beraberinde Dünya Üniversiteler Şampiyonu Salih Erinç ve yine Dünya Şampiyonluğu bulunan Savaş Yıldırım’la birlikte öğrencilerle söyleşi yaptı.
Karacabey’de olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Başpehlivanlar, öğrencilere başarılı olmanın sırlarını paylaştı. Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, konuşmasında 10 yaşında hentbol ve atletizmin ardından başladığı güreşe 22 yıldan bu yana aktif olarak sürdüğünü söyledi.
Güreş kariyerinde 15 yılı Türk milli takımında geçirdiğini anlatan Recep Kara, “Milli takımda Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde ettim. Yağlı güreşlerde de tarihi Kırkpınar’da 3 defa birinci, 4 defa başpehlivan ikincisi ve 2 defa da başpehlivan üçüncüsü oldum.” dedi.
Spora ilk başladığında kendine hedefler koyduğunu vurgulayan Recep Kara, şöyle devam etti: “Allah’a şükürler olsun hedefimizin büyük kısmını tutturduk ve bu seviyeye geldik. Hepiniz hayatınızın başındasınız. Kısa, orta ve uzun vadede hedefiniz olsun. Ve hedeflerinizden asla vazgeçmeyin. Başarılı olmak hiç de kolay değildir. Herkes şampiyon sporcu olamayabilir. Herkes doktor, profesör olacak diye bir kaide yok. Ama hangi işi yaparsanız yapın planınız, hedefiniz olsun. Planınız olmazsa planı olan insanların planına dahil olursunuz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.