Başkan Özkan’dan anlamlı kutlama!

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve beraberinde AK Parti Belediye Meclis Üyesi Recep Cömert gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”mızı kutladı.
“Basında Sansürün Kaldırılışının 110. Yıldönümü” nedeniyle MELTEM Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasemin Uysal’ın konuğu olan Başkan Özkan, tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayarak, gazeteciliğin çok kutsal bir meslek olduğuna dikkat çekti.
Meslek ahlâkı ve yayıncılık ilkelerine bağlı kalarak, halkın haber alma ihtiyacını doğru ve objektif şekilde yerine getiren basının, toplumsal yapının devamlılığı noktasında önemli bir misyon üstlendiğine vurgu yapan Özkan, basın kuruluşlarının halkın talep ve beklentilerine karşılık vererek, önemli bir kamu görevini yerine getirdiğini ifade etti.
Gazeteciliğin zaman kavramı gözetmeden icrasıyla birlikte zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu söyleyen Başkan Özkan, “24 Temmuz 1908’de sansürün kaldırılması yönünde alınan karar tarihi bir önem taşımaktadır. İçinde bulunduğumuz bilişim çağı, kitle iletişim araçlarındaki çeşitlilik, bilgi akışına hız kazandırmıştır. Meslek ilkelerine uyan, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artıracaktır. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın ruhunda da bu ölçü yatmaktadır.
Basınımıza düşen en büyük görevlerden birisi de içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” dedi.
“Tüm basın mensuplarının, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyorum” diyen Özkan, “Basında sansürün kaldırılışının 110. yıldönümü münasebetiyle üstlenmiş oldukları bu zorlu görevi başarıyla yerine getirerek, Belediye olarak faaliyetlerimizin ve çalışmalarımızın halka duyurulmasında, etkin bir rol üstlenen ilçemize ve ülkemize değer katan tüm basın mensuplarına teşekkür ediyor, sağlıklı ve başarı dolu çalışma hayatı diliyorum.
Ayrıca köklü basın tarihimizin tüm güzide mensuplarını da bu vesileyle yad ediyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.
Karacabey Meltem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasemin Uysal’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek böylesine anlamlı bir günde hatırlandıkları için Başkan Özkan ve Belediye Meclis Üyesi Cömert’e teşekkürlerini sundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.