Başkan Özkan Ramazan’da da takdir topladı!

Tüm ülke ve dünya genelinde olduğu gibi Karacabey’de de büyük manevi atmosfer eşliğinde yaşanan Ramazan ayında, Karacabey Belediyesi tarafından 29 gün süresince gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler, vatandaşlardan da tam not almayı başardı.
Karacabey Belediyesi tarafından başta şehit ve gazi aileleri ile yetimlere yönelik olmak üzere; düzenlenen çeşitli iftar organizasyonlarında, ilçe bürokrasisi de yoğun olarak hazır bulundu.
Düzenlenen iftarlarda, toplumsal birliktelik ve dayanışma duygusunun en güzel örnekleri sergilenirken, ilçe halkının bir başka gurur vesilesi de kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerine, evlerinde sunulan iftar yemekleri oldu.
Dayı Karacabey’in dağıttığı yardımlar ses getirdi
Belediye Başkanı Ali Özkan tarafından, yaklaşık 3 yıl önce kuruluşu teşvik edilen Dayı Karacabey Derneği tarafından, ilçedeki ihtiyaç sahibi 700 kişiye evlerinde iftar yemeği verilmesi ile maddi olarak yapılan destekler, Karacabeyli vatandaşların yardımseverlik konusunda gösterdikleri duyarlılık ve yarışmanın da en güzel örneği olarak nitelendirildi.
İlçede, Büyükşehir Belediyesi tarafından her gün gerçekleştirilen 300 kişilik yemek dağıtımı da büyük takdir topladı.
Çat-Kapı İftarları aileleri sevindirdi
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın, her akşam rastgele belirlenen bir evi, eşi ve çocukları ile ziyaret ederek, ailelerin iftar coşkusuna ortak olduğu ‘Çat Kapı İftar’ uygulamasında, ev sahiplerine çeşitli hediyeler takdim edilirken, ailelerin geleceğe yönelik köklü ihtiyaçlarının kalıcı çözümü adına da girişimler gerçekleştirildi.
Teravih Namazı sonrası vatandaşlarla istişare
‘Çat Kapı İftar’ uygulamasının ardından, her akşam farklı bir camide, teravih namazında vatandaşlarla buluşarak, sorun ve çözüm yollarını mahalle sakinleriyle birlikte değerlendiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, mübarek Ramazan ayının ilçe genelinde büyük bir manevi atmosfer, kardeşlik ve paylaşım duyguları içerisinde gerçekleştirildiğini dile getirdi.
Bayramlaşma 1. Gün 12.30’da
Tüm vatandaşların ve İslam âleminin, mübarek Ramazan Bayram’ını şimdiden kutlayarak, bayramın hayırlara vesile olması dileklerini de sözlerine ekleyen Başkan Özkan, bayramlaşmanın 1. gün saat 12.30’da, belediye binasında gerçekleştirileceğini belirtti.
Başkan Özkan, tüm vatandaşların da bayramlaşma programına davetli olduğunu duyurdu.
Camiler ve Mezarlıklar Pırıl Pırıl
Öte yandan, Belediye Temizlik İşlerinden yapılan açıklamada, Ramazan ayı süresince tüm camilerin baştan ayağa temizlenmesinin yanı sıra; tüm mezarlıklardaki bakım, onarım, çiçeklendirme gibi çalışmaların da titizlikle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.