Başkan Özkan koltuğu, Karacabey’in sevilen simalarından Şaban’a bıraktı

*Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında, başkanlık koltuğunu Karacabey’in sevilen simalarından Şaban’a bıraktı. Bu özel anlarda Şaban’ın yaşadığı mutluluk ve heyecan ise görülmeye değerdi.

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında, Karacabey Belediyesi’nde geleneksel hale gelen bir organizasyona imza atıldı.

Belediye Başkanı Ali Özkan, bu anlamlı gün kapsamında başkanlık koltuğunu, Karacabey’in sevilen simalarından, genç Şaban Oturak’a bıraktı.

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında, temsili olarak Karacabey Belediye Başkanlığı görevini devralan Şaban Oturak’ın yaşadığı mutluluk ve heyecan görülmeye değerdi.

Hiçbir şeye engel değil

Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra Oturak ile bol bol sohbet eden Belediye Başkanı Ali Özkan, kendisinin talep ve beklentilerini de dinledi.

Daha sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir açıklama yapan Başkan Özkan, Down sendromunun bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğuna değinerek, “Genç Şaban, Karacabey’imizin en sevilen simalarından biri. Kendisi, yaşam enerjisi ve azmiyle ‘güzellikler şehri’ Karacabey’imize ayrı bir güzellik katıyor. Unutmayalım ki Down sendromu, sadece genetik bir farklılıktır. +1 kromozom, hiçbir şeye engel değildir. Karacabey Belediyesi olarak, kentimizde herkese kucak açıyoruz. Ve farklılıklarımızın en büyük zenginliğimiz olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle de Down sendromlu tüm bireylere ve ailelerine, selam ve sevgilerimi iletiyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.