Başkan Ali Özkan’dan 29 Ekim Mesajı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, cumhuriyetin 94. kuruluş yıldönümü coşkusunu, milletçe büyük bir gururla paylaştıklarını belirterek, Türk milletinin vatan sevgisi ve bağımsızlık yolunda verdiği üstün mücadeleye vurgu yaptı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayınladı.

Başkan Ali Özkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde yazılan kurtuluş destanının ardından, bağımsızlığın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün ilanı olan Cumhuriyetin, milletçe ilk günkü gibi büyük bir coşku ve gururla kutlandığını dile getirdi.

Cumhuriyetin, Türk milletinin sağlam iradesinin, milli birlik ve beraberlik ruhunun ve başarma azminin en önemli kanıtı olduğunu dile getiren Başkan Ali Özkan, milletimizin o tarihlerde kadın-erkek, genç-yaşlı demeden, topyekûn şekilde vatan topraklarını düşmandan arındırdığını ve bugünün Türkiye’sini inşa ettiklerini kaydetti.

Kahramanlık Destanı Yazıldı

Türk milletinin bundan 94 yıl önce yazdığı büyük destanla birlikte, tüm dünya milletlerine örnek olduğunu aktaran Ali Özkan, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümünü kutlamanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Anadolu topraklarını 1000 yıldır vatan eyleyen aziz milletimiz, geçmişte verdiği asil mücadeleyi, bugün de aynı kararlılık ve azimle sürdürmektedir. Büyük fedakârlıklarla ve destansı kahramanlıklarla kazanılan Cumhuriyetimizi korumak ve gelecek nesillere ulaştırmak, hepimiz için en önemli görevlerden biri olmalıdır. Bu anlamda, Cumhuriyetimizin kurulmasında büyük emekleri bulunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz. Bu vesileyle, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.