“BASİT TEDBİRLERLE BÜYÜK ADIMLAR ATABİLİRİZ”

Saadet Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Hasibe Yavaş, Dünya Su Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, suyun tasarruflu kullanılmasıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Su kaynaklarının hızla kuruduğunu, kirlendiğini ve insanların suya ulaşmakta zorluk çektiğine dikkat çeken Yavaş, “Her birimiz, kolay ve basit olan ‘su tasarrufu tedbirleri’ ile geleceğimiz adına çok büyük ve önemli adımlar atabiliriz” dedi.

Dünya genelinde, iklim değişikliği, küresel ısınma, nüfus artışı ve aşırı çevre kirliliği sebebiyle su kaynaklarının kuruduğunu aktaran Yavaş, yaptığı yazılı değerlendirmede, su kaynaklarının kuruduğunu, kirlendiği ve tükendiğine dikkat çekti.

Yavaş, 900 milyon insanın suya ulaşmakta büyük zorluk çektiğini belirterek, “Artan nüfusun su ihtiyacını, yeterli ve güvenli bir biçimde karşılamak, bugün en önemli sorunlardan biri olarak önümüzde durmaktadır. Ülkemiz, yarı kurak iklim kuşağında bulunmaktadır ve su sıkıntısı ciddi boyutlara ulaşmıştır. 2040 yılında nüfusun 100 milyon olması öngörüsüne göre kişi başı su tüketimi bin 400 metreküpten eksi bin 100 metreküpe inecek ve biz de su stresi yaşayan ülkeler arasına gireceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin su kaynaklarını verimli kullanmak ve tasarrufta bulunmak amacıyla daha önce “Bir Damla Tasarruf” projesini başlattıklarını hatırlatan Yavaş, bu çalışmalarında da başarılı sonuçları elde ettiklerini belirtti. Su kaynaklarının her alanda verimli kullanılması gerektiğine dikkat çeken Yavaş, “Su tasarrufunun yapılması özellikle de bunun bir alışkanlık haline dönüşmesi, güvenli bir gelecek için atabileceğimiz çok önemli bir adımdır. Sadece diş fırçalarken gereksiz akan suyun kapatılması ile 12 litre su tasarruf edildiğini, yine elimizi yıkarken suyun gereksiz akmasını önlemenin bize yılda 48 ton suyu kazandıracağını bilmeliyiz. Her birimiz, kolay ve basit olan ‘su tasarrufu tedbirleri’ ile geleceğimiz adına çok büyük ve önemli adımlar atabiliriz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.