Basınçlı sulama sisteminin takipçisiyiz!

Basınçlı sulama sisteminin takipçisiyiz!
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, AKP İlçe Başkanı Kadir Sevik ve yönetimle birlikte önceki gün Sulama Birliği’ni ziyaret etti.
Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen ve yönetimin karşıladığı ziyarette, “Kapalı Devre Basınçlı Sulama Sistemi Projesi” masaya yatırıldı.
Basınçlı Sulama Sistemi’nin Karacabey Ovası için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Birlik Başkanı Özseçen, projenin çiftçinin sulama maliyetlerinin minimum seviyeye indireceğini vurguladı.
AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun projeye destek vermesiyle büyük ilerleme kaydettiklerini söyleyen Özseçen, “Kapalı devre sulama sistemleri son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle büyük önem kazandı. Ovada halen açık sulama kanallarıyla su taşınmakta. Bu açık kanallardaki suyun ekonomik ve verimli kullanılması maalesef mümkün olmamaktadır. Kapalı devre sulama sistemiyle sulama suyu verimli bir şekilde kullanıldığı gibi, çiftçilerimiz su motoru kullanmadan basınçlı su ile damlama ve yağmurlama sulama yapabilecekler. Konunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz” dedi.
Belediye Başkanı Ergün Koç, Sulama Birliği’nin etkin çalışmasını takdir. “Kapalı Devre Basınçlı Sulama Sistemi Projesi”nin Karacabey Ovası’na kazandırılmasının önemli olduğunu belirten Başkan Koç, “Çok daha önce yapılması gereken bir hizmetti. Bu sistem önceki yıllarda getirilseydi, şu anda üretici büyük sıkıntı içinde olmazdı.Bizler de projenin Ova’mıza kazandırılması için üzerimize düşen görev ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.