Basın toplumun aynasıdır!

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Meltem’i ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimi yerel basının önemine değindi.
İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, Kadın Kolları Başkanı Nuriye Kılıçarslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Semih Uzunoğlu ve Mesut Coşkun’un katıldığı ziyarette, gazeteciliğin çok kutsal bir meslek olduğuna dikkat çekildi.
Gazetecilerin; toplumu yönlendirme ve gerçekleri öğrenmesini sağlama gibi çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyleyen Başkan Tanrıverdi, “Görevlerini büyük bir fedakârlık, cesaret ve başarı ile yürüten dostlarımızın ve basımından, yayımlanmasına kadar emek verenlerin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık ve mutluluk dolu bir meslek hayatı dilerim” dedi.
Basın toplumun aynasıdır diyen Tanrıverdi, “Gazeteciler toplumun haber alma hakkını kullandıran aynadır. Basın demokrasinin olmazsa, olmazıdır. Özgür kalemlerin demir parmaklıklara layık görüldüğü, AK Parti iktidarının baskılarını bu denli artırdığı ortamda dahi gazetecilik vicdanıyla hareket eden ve topluma doğru bilgiyi ulaştırmayı ilke edinen emekçi arkadaşlarımızın gününü kutluyoruz. CHP iktidarında basın ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kalkacağı aydınlık günler yakındır. Gazetecilerin baskı aklında tutulmadığı, daha demokratik ortamlarda görev yapılabilen mutlu günler diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.