Başın düşerse dara, durma Selçuk Türkoğlu’nu ara!

PKK’lı hainler tarafından şehit edilen Eren Bülbül ne demişti:

Biri de çıkıp demiyor ki iyi ki varsın Eren Bülbül!”

CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’na bugünlerde hemen herkes “iyi ki varsınız” diyor.

Çünkü nerede bir hak ihlali varsa iki başkan orada…

Nerede bir yanlış yapılıyorsa, sessiz kalmıyorlar, anında o konuya tepki koyuyorlar.
 **** 
Uzun süredir hak mücadelesi yapan Bursa-Osmangazi-Beşyol kavşağı esnafının da imdadına CHP ile İYİ Parti yetişti.

CHP toplantısında gidemedim ama bugün İYİ Parti’nin açıklamasında oradaydım.

Kavşak köprüsünün altına kurulan seyyar kürsüde konuşan Selçuk Türkoğlu, açtı ağzını yumdu gözünü; oradaki vatandaşın mağduriyetini sanki kendi mağdur olmuş gibi dile getirdi:

Bu hesapsız kitapsız proje için vatandaşa henüz temeli atılmamış inşaat alanından ev ve büro teklifleri yapıldığını ya da karşılığında komik bedeller ödenmesinin teklif edildiğini biliyoruz.  Başlangıçta bunu kabul eden vatandaşların da şu anda büyük pişmanlık yaşadıklarının farkındayız.

Bu teklifi kabul etmeyenlerin de şuyulandırma ile başka parsel alanlarına taşınmak istendiklerini de öğrendik. Bu bile başlı başına bir hak ihlali oyunudur.

Hesap soran vatandaşa da ‘Buralar gecekondu bölgesidir’ denilerek işin içinden çıkılması tek kelimeyle abesle iştigaldir.

Gerekçeye bakar mısınız?

Neymiş, gecekondu bölgesiymiş; yazıklar olsun!

Bu bölgede imarlı ve yıllardır her türlü vergisini ödeyen daha başka yüzlerce yapı yok mu? Onlara neden ayrı bir gecekondu işlemi uygulamıyorsunuz? Bursa’nın neredeyse yarısından fazlası, halen gecekondu kapsamında değil mi?

Vebal alıyorsunuz vebal!

Buradan uyarıyoruz!  Bölge ile ilgili kararlarınızı bir kez daha gözden geçirin, sakın ha kul hakkına girmeyin! Yarın insan içine çıkamaz, utancınızdan bu bölgeden de geçemez hale gelirsiniz!

Bizden hatırlatması.”


 **** 
Altınova ve Fatih Mahalleleri’ni kapsayan Beşyol Yonca Yaprağı Projesi’ndeki uyuşmazlık uzun süredir devam ediyordu.

Başkan Türkoğlu, sadece Altınova Mahallesi’nde 625 işyeri ile konutun, şuyulandırmaya dahil edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alındığını belirterek “Bu sayı Fatih Mahallesi’nde çok daha fazla. Orada da yüzlerce vatandaşın taşınmazı, şuyulandırma çalışması adı altında kamu gücü kullanılarak ellerinden alınmıştır” dedi.


 **** 
Bu yazının dipnotu: Açıklamada İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Grup Sözcüsü Mehmet Temirtaş, Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, il başkan yardımcıları İbrahim Erdoğan, Nevzat Kocakurt, Erkan Zorba’nın yanı sıra İYİ Parti’ye yeni üye olan ANAP eski il başkan yardımcılarından Hasan Baydın da hazır bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.