Başarının anahtarı sizlerin elinde!

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı, “24 Kasım Öğretmenler Günü” ile ilgili olarak kutlama mesajı yayınladı.

Milletvekili Matlı mesajında; “Başöğretmen Atatürk'ün eline tebeşir alıp kara tahta başına geçerek başlattığı seferberlik, Değerli Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sayesinde amacına ulaşmıştır. sürekli aydınlığa giden yolda önemli mesafeler kat edilmiştir.

İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en fazla rağbet gören bir görev olmuştur.

Vazifelerini en iyi şekilde icra eden öğretmenlerimiz, bugün sahip olmaktan gurur duyduğumuz ve maddi-manevi her anlamda en büyük zenginliğimiz olan; "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller" yetiştirmişlerdir. Bu nesillerin önderliğinde yoluna devam eden modern Türkiye’miz, dünyanın parmakla gösterilen sayılı devletleri arasındaki yerini çoktan yer almış durumdadır. Öğretmenlerimizin bu gayretini madden karşılamak konusunda bugünden daha iyi noktalara geleceğimiz şüphesizdir.

Hükümet olarak sorumluyuz!

AK Parti Hükümeti olarak öğretmenlerimizin en iyi koşullarda çalışmalarını sağlamakla sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz. Eğitim ve öğretim alanında bugün için karşı karşıya bulunduğumuz sorunlar, üstesinden gelinemeyecek türden değildir. İnanıyorum ki, halkımızın devletine olan desteği ile çok yakın gelecekte okullaşma sorunumuz büyük oranda aşılmış olacaktır.

Sevgili Öğretmenler, Bugünün yönetenleri olarak ne yaparsak yapalım, bu yarışta kazanmanın anahtarı sizlerin elindedir. Çünkü, sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu İşleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkartacak ve ülke hizmetine sunacak kişiler sizlersiniz.

O nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin; özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve Teknolojideki Gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde Bilim Ve Teknoloji Üretebilen bireyler olarak yetişmelerine özen göstermelisiniz. yarınların mimarları olarak, yeni nesilleri Milli Ve Manevi Değerlere sahip, bilgi seviyesi ve ahlaki değerleri yüksek vatansever bireyler olarak yetiştirmelisiniz.

Bu anlamlı gün dolayısıyla eğitim ordumuzun büyük bir özveri ve kararlılıkla görev yapan adsız kahramanlarına İçten selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.    Hakk'ın Rahmetine kavuşmuş olan Öğretmenlerimizin aziz hatıralarını saygıyla yad ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.