Başarı, isteyenin ve çalışanındır!

Meltem Muhabiri Türker Türk, Karacabey’de ÖSS Sözel-1 Birincisi ve Sayısal-2 İkincisi Hüseyin Samet Özçelik’le başarı üzerine söyleşti.
Başarı, isteyenin ve çalışanındır!
* Meltem Gazetesi Muhabiri Türker Türk, Çalışmayı ve kitap okumayı çık seven Hüseyin Samet Özçelik’i, Markette babasına yardım ederken buldu. Karacabey Runguçpaşa Mahallesi’nde oturan 1988 doğumlu Özçelik, söyleşi isteğimize olumlu yanıt verdikten sonra Türker Türk’e kendi penceresinden baktığı başarının sırlarını anlattı.
* Arkadaşları arasında “filozof” yakıştırması yapılan Özçelik, “İnatla istemenin ve çok çalışmanın elde edemeyeceği başarı yoktur” diyor. Sakinliği, sadeliği, çevreci kimliği ile öne çıkan, müzik dinlemekten ve seyahat etmekten hoşlanan Hüseyin Samet Özçelik, doktor olacağının altını çiziyor. Özçelik, okulunu bitirdikten sonra bir gün Karacabey’e dönmeyi ve Dr. Rüştü Özüt gibi halka hizmet etmeyi çok istiyor.
Meltem Gazetesi Muhabiri Türker Türk’ün başarı dileklerini ileterek yönelttiği sorulara Hüseyin Samet Özçelik’in verdiği yanıtları isterseniz birlikte okuyalım:
ÖSS’deki başarınızı şansa bırakmadığınızı söylüyorsunuz. İşi şansa bırakmadıysanız nasıl bir başarı yolu izlediniz?
Ben düzenli ve devamlı çalışmanın başarıya götüren en sağlam yol olduğuna inanıyorum. Lise öğrenciliğim boyunca bu bilinçle çalıştım. İşi şansa bırakanların aslında kendilerine güvenmediklerini düşünüyorum.

Başarınızda sizin dışınızda ki etkenlerin payı nedir?
Üniversite sınavı hazırlığı için Özel Grup Dershanesine gittim. Dershanemdeki öğretmenlerimin desteği başarımda önemli rol oynadı. Çok payı var. Sürekli yanımda olmaları sürekli motive etmeleriyle başarı yolunda itici güç oldular. Üniversite hazırlığı için Özel Grup Dershaneleri’ni tercih etmekle doğru bir karar verdiğime inanıyorum.

ÖSS’de Sözel-1 Birinciliği, Sayısal-2’de ilçe ikinciliği gibi bir başarı size ne gibi avantajlar getirdi yada getirecek?
Doktor olmayı çok istiyordum, şu anda tüm tıp fakültelerine girebilme avantajı yakaladım. İyi bir fakülteyi seçip iyi bir doktor olacağım. Bundan daha iyi bir avantaj olabilir mi?

Karacabey Sayısal-2 birincisiyle aranızda, bazı kaynaklara göre bir, bazı kaynaklara göre 11 fark görünüyor; gerçek hangisi?
Karacabey Sayısal-2 birincisi ile aramda aslında yarım puan fark var. Bu fark da okulun verdiği puandan kaynaklanıyor.

Dinlenmek varken babanızın marketinde çalışmak zorunluluktan mı, yoksa ÖSS de olduğu gibi çalışma arzusundan mı kaynaklanıyor?
Marketimizde zorunluluktan dolayı çalışmıyorum. Boş durmaktansa zamanı çalışarak değerlendiriyorum. Burada çok farklı insanlarla tanışıyorum, farklı görüşler, düşünceler, kültürler tanıyorum. Ticaretle ilgili bir şeyler öğreniyorum. Burası bir nevi okul… Burada çalışmasam bile, zamanımı kitap okumaya ayırırdım. Kitap okumayı seviyorum. Bu arada kitap okumamın başarılı olmamda çok önemli bir yeri olduğunu da eklemeliyim.

Karacabey’deki eğitim-öğretimi başarı için yeterli görüyor musun; hızla çoğalan dershaneler için neler söyleyeceksin; yada dershanelerin başarıda, okul eğitim-öğretimine ne gibi katkıları oluyor; oluyor mu; yoksa iş öğrencide mi bitiyor?
Karacabey’deki eğitim ve öğretimde aslında çok büyük eksiklikler görmüyorum. Bazı ufak eksiklikler olabilir ancak Karacabey’deki eğitimin gittikçe iyileştiğini düşünüyorum. Dershanecilikte Türkiye’de hızla büyüyen bir sektör… Elbette bu sektörde herkes kendisine bir yer arayacaktır. İyi çalışan ilgi görür. Dershanelerin okul eğitim-öğretimine katkısı olduğu yadsınamaz; bazı öğrenciler bu yolla açıklarını kapatıp eksikliklerini gideriyorlar, bazıları da test çözme konusunda kendilerini yetiştiriyorlar. Ama yinede asıl iş öğrencide biter; benim kanaattim bu! Öğrenci istemeli ve çalışmalı! Sonra okul ve dershane onu ellerinden tutar ve ileriye taşır… Yani önce öğrenci elini uzatmalı!

Gelecek yıllarda ÖSS’ye hazırlanacak öğrencilere neler önerirsiniz acaba?
Gelecek yıl ÖSS’ye hazırlanacak öğrencilere her şeyden önce planlı ve programlı çalışmalarını işi şansa bırakmamalarını öneririm. Unutulmamalı ki çok çalışanlar değil, hedefini doğru belirleyenler ve o doğrultu da kararlı yürüyenler başarılı olmaktadır. Ben öyle yaptım.
Hüseyin Samet Özçelik’in babası Ahmet Özçelik ise, “Bir baba olarak siz neler hissediyorsunuz?” sorumuza ise, “Çok mutluyum; gururluyum. Samet’in başarısı rastlantı bir başarı değil. Başından beri planlı programlı ve disiplinli çalıştı. Dershane öğretmenlerini de katkısı çok oldu. Başarıyı birlikte yakaladık; hepsine tek-tek teşekkür ediyorum” diye yanıt verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.