Barış içinde yaşayalım!

Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, “Her gün onlarca insan öldürülürken bölgemizde barış mücadelesi içinde olmak onurlu ve özgür bir yaşam mücadelesi vermek demektir” dedi.
Her zaman savaşın, emperyalizmin ve zulmün karşısında olduklarını dile getiren Tunç, “Emekçilerin, gelirleri silahlara yatırılıyor, insanlık açlığa, sefalete terk ediliyor. Yaşadığımız coğrafyada militarizmin öncüsü olanlar Kürt sorununu inkar ederek baskı ve şiddetle çözüm arıyor. Bölgede devam eden operasyonlar kürt sorununu daha da çözümsüz kılıyor. Hergün yakılan ormanlarla, Türkiye’nin geleceği karartılıyor. Savaş hali bölgede normal yaşama dönmeyi güçleştiriyor. Kürt sorununu; demokrasiyle, barışla çözmek mümkün” diyerek, devlet politikalarının uzlaşmadan çok uzak olduğuna işaret etti.
1 Eylül’e savaşlar, bombalar ve ölümler eşliğinde girildiğini hatırlatan Tunç konuşmasını şöyle sürdürdü; “ABD’nin ‘turuncu devrim’ ile denetimi altına aldığı Gürcistan Hükümeti, Rusya’nın ekmeğine yağ sürdü. Gürcistan, Osetlerin yaşadığı bölgeleri ABD’den icazet alarak talan etmeye kalktı. Bu saldırgan tutumunun faturasını ise Gürcistan halkı Rusya’nın karşı saldırılarına maruz kalarak ödedi.
Türkiye ise, boğazlardan ABD ve NATO gemilerinin mühimmat geçişine izin vermekle dünya ve bölge barışına destek değil, köstek oldu. Hükümet, komşu ülkelerdeki savaşlarda, ne kadar insanın canının yandığını değil, petrol boru hatlarının zararını ve enerji fiyatlarını hesap ediyor. 1 Mart tezkeresi ve ABD’nin Irak’ı işgal politikasından ders almayan iktidarın bu bağımlı tavrı yaşanan her olumsuzlukta olduğu gibi asıl olarak ekonomik ve sosyal sorunları ağırlaştırmakta ve halkımızın sırtındaki yükü daha da büyütmektedir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.