Balıkçıların kabusu bitiyor!

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, limanda biriken kumlar yüzünden Yeniköylü balıkçıların teknelerinin karaya oturmasına el attı.
    AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik ve parti yöneticileri ile birlikte Yeniköy'e giden Milletvekili Önder Matlı, burada Bayramdere Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Oğuz Özen ve balıkçılarla görüştü.
    Benzer sıkıntıyı Kurşunlu'daki balıkçıların da yaşadığını belirten Matlı, teşebbüsleri neticesinde gelen kum temizleme gemisinin çalışmalara başladığını müjdeledi. Çalışmalara ilk Kurşunlu'dan başlayan gemi, yaklaşık iki gündür de Yeniköy'deki balıkçıların meselesini çözmek için mesai harcıyor.
    Çalışmaların tamamlanmasının ardından balıkçıların daha güvenli bir şekilde limana giriş çıkış yapacaklarını burgulayan Matlı, buradan çıkan kumların da Malkara'da dalgaların erittiği kumsalda değerlendirileceğini söyledi.
    Yeniköylü balıkçılar, zaman zaman teknelerden hırsızlık olduğunu ifade etti. Barınakta ışıklandırma olmaması yüzünden bu tür olumsuzluklarla karşı karşıya kaldıklarını belirten balıkçılar, sokak lambası dikilmesi ve çevre düzenlemesi yapılmasıyla bu sıkıntının ortadan kalkacağına inandıklarını belirtti.
    Söz konusu yerden daha önce de kendi imkanlarıyla üç defa kum çektiklerini, ancak zamanla yeniden aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen balıkçılar, mendirek yapılmasını istedi.
    Çalışmaları Milletvekili Önder Matlı ile birlikte izleyen AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik, Yeniköy'le ilgili olarak geleceğe yönelik projeleri olduğunu söyledi. Yeniköy'ün Türkiye'de Orman, kum ve denizin iç içe olduğu ender tatil yerlerinden olduğuna dikkat çeken Çelik, Karacabey'in de büyükşehire bağlanmasıyla birlikte Yeniköy'ün turizm bölgesine olacağına inandığını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.