Balık yemenin tam zamanı

Balık yemenin tam zamanı
Karacabey’de havaların düzelmesi, balık fiyatlarını da olumlu etki yaptı. Özellikle hamside yaşanan bereket, fiyatları 5 TL’ye kadar düşürdü.
Birkaç gün öncesine kadar 7-8 liranın altına düşmeyen hamsi, Nisan yağmurlarıyla birlikte bu hafta bol miktarda avlanınca kilosu 5 liraya kadar indi.
Havaların kötü seyretmesi nedeniyle yeterince avlanamayan balıkçılar, güneşli günlerle birlikte tezgahlarını doldurmaya başladı.
Özellikle Karadeniz’de büyük balıkçı teknelerince bol miktarda avlanan tonlarca hamsiye büyük ilgi gösterildi. Fiyatların düşmesiyle hamsi, dar gelirli vatandaşlar tarafından çekici hale geldi.
Türkiye genelindeki fiyat düşümü Karacabey’li balıkçılara yansımazken, Balık Hali’nin boş görüntüsü dikkat çekti. Havaların iyileşmesiyle birlikte fiyatların daha da düşeceğini belirten Karacabey’li balıkçılar, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi.
Krizin vurduğu dar gelirli vatandaşların ucuz hamsi sayesinde mutfaklarını şenlendireceğini belirten Bereket Balıkçılık’ın sahibi Hasan Siviş, ucuzluk nedeniyle dolaplarında muhafaza etmek isteyen vatandaşlara da bir dizi uyarıda bulundu.
Hamsinin hassas bir deniz mamulü olduğuna dikkati çeken Siviş, “Müşterilerimize hamsiyi öncelikle taze iken bol bol tüketmelerini öneriyorum. Havaların serin olması halinde hamsi akının devam edeceğini düşünüyoruz. Günlük olarak taze taze tüketilebilir. Ancak buna karşın yine de dolabında saklamak isteyenler, bunu derin dondurucularla yapmalıdır. Balık zehirlenmelerine karşı doğru bir muhafaza yöntemi uygulanmalıdır” diye konuştu.
Karacabey’de uzun yıllar balık satıcılığı yapan Hasan Siviş, hamsinin bu hafta başından itibaren Nisan yağmurlarıyla ve havanın serinlemesiyle birlikte bol miktarda avlandığını belirterek, fiyatının da 4 ile 5 lira arasında değiştiğini söyledi.
Vatandaşlara yaz öncesinde hamsi bolluğundan yararlanmaları çağrısında bulunan Siviş, ”Hamsi mutfakların doğal ve uygun gıdası olarak yeniden yerini aldı” dedi.
Havaların böyle gitmesi durumunda fiyatların daha da düşeceğini belirten Hasan Siviş, Marmara Denizi’nin günden güne kirlenmesi ve kaçak avlanma nedeniyle Karadeniz’in cazip hale geldiğini sözlerine ekledi.
Karacabey Balık Hali’nde dün itibariyle balık çeşitleri ve fiyatlar şu şekildeydi;
Hamsi: 4-5 TL, İstavrit: 7 TL, Kara Mezgit: 10 TL, Beyaz Mezgit: 5 TL, Çupra Levrek: 10 TL, Alabalık: Tane 2, kilo 7 TL, Buzlu Palamut: 5 TL, Kolyoz: 5 TL, Karades: 7 TL, Kupes: 5 TL, Talısu Balıkları: İsrail Sazanı 3, Yerli Sazan 7 TL.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.