Bakırköy Köyler Ligi’nde geri sayım başladı

Karacabey’de büyük bir heyecanla beklenen Bakırköy Köyler Ligi Futbol Turnuvası’nda geri sayım başladı. 15 takımın 3 ayrı grupta mücadele edeceği turnuvada ilk düdük 13 Ekim 2018 Cumartesi günü çalacak.
Bakırköy Gençlik ve Spor Kulübü’nün köyler arasında dostluk ve dayanışmanın pekişmesi amacıyla 5.sini düzenlediği futbol turnuvasında kuralar çekildi. Karacabey’in yanı sıra Mustafakemalpaşa takımlarının da ilgi gösterdiği turnuva öncesi yapılan toplantıda gruplar belirlendi. Bakırköy Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda tertip komitesi ve takım temsilcileri yer aldı. Yapılan kura çekiminin ardından A grubu, Durumtay, Gönü, Doğla, Bakırköy ve Paşalar’dan oluştu. B grubunda, Çördük, Yamanlı, Akçakoyun, Kumkadı ve Yeşilova(A) yer aldı. C grubunda ise Harmanlı, Güllüce, Ormankadı, Kayapa, Yeşilova(B) bulunuyor.
Turnuvaya katılan takımlara başarı dileyen Tertip Komitesi Başkanı Ersoy Yalım ile Spor Kulübü Başkanı Mustafa Şahin, “Öncelikli amacımız, köy gençlerimizin sportif etkinlik çerçevesinde mücadele azmini geliştirmek, dostluk ve kardeşlik duygularını kalıcı güven duygularıyla pekiştirmektir” dedi. Katılım sağlayan takımlara teşekkürlerini ileten Mahalle Muhtarı Kazım Önen ise sporun centilmence yapılması gerektiğine vurgu yaptı.
Toplantıda ayrıca Disiplin Kurulu da belirlendi. Disiplin Kurulu Başkanlığı’na Tarık Serbest (Bakırköy) getirilirken, üyeler ise Selami Üner (Akçakoyun), Ersin Germen (Durumtay), Bülent Aydın (Gönü), Salih Kalınbacak (Ormankadı), Erdinç Derya (Hakem Kurulu Başkanı), Behsat Tokuş (Yeşilova) oldu.
Bakırköy Futbol Sahası’nda oynanacak karşılaşmalar Bursa Genç Futbol Hakemleri Kurul Başkanı Erdinç Derya ve ekibi tarafından yönetilecek. Turnuvada, köy kütüğüne kayıtlı yada en az 6 aylık ikamet belgesi bulunan oyuncular forma giyebilecek. Gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar ile üçüncü sırada yer alan en iyi iki takım bir üst tura çıkabilecek. Grup üçüncüleri arasında puan eşitliği olması durumunda önce averaja, aynı grupta ise birbirleri arasında oynadıkları maç skoruna, yine eşitlik olması halinde ise sarı ve kırmızı kart durumu belirleyici olacak. 13 Ekim 2018 Cumartesi günü başlayacak karşılaşmaların fikstürü ise bu hafta belirlenecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.