Bakırköy Kavşağı trafik ışıkları nihayet yandı!

Karacabey’de daha önce sık sık kazalara sahne olan Bakırköy Kavşağı’nda bulunan trafik ışıklarını besleyen otomasyon panosunun geçtiğimiz haftalarda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınması sonrası bölgedeki trafik ışıkları da kullanım dışı olmuştu. Trafik akışı açısından çok kritik bir yer olan Bakırköy kavşağındaki sinyalizasyon sisteminin yeniden çalışmasını isteyen Bakırköy Mahalle Muhtarı Kazım Önen’in bu çağrısı yanıt buldu. AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ve Karayolları Bölge Müdürü Turgay Çolak’ın girişimleri sonucu bölgedeki sorun kalıcı olarak çözüldü ve trafik lambaları yeniden hizmet vermeye başladı.
Bakırköy Kavşağı’na 2017 yılının Kasım ayında kurulan trafik lambalarının, geçtiğimiz hafta yaşanan hırsızlık olayı sonrası devre dışı kalması tepkilere yol açmıştı. Kazalara davetiye çıkaran bu olayın ardından trafik ışıklarını besleyen otomasyon panosunu çalan hırsız veya hırsızlar ise henüz yakalanamadı. Hırsızlık sonrası İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin soruşturması hala devam ederken, Karayolları da bölgede keşif yaptı.
Söz konusu trafik ışıklarının bir an önce yeniden çalışması gerektiğine dikkat çeken Bakırköy Mahalle Muhtarı Kazım Önen, acı kazalar yaşanmadan bunun önüne geçilmesini istedi. Bu konuda başta Karayolları olmak üzere ilgili tüm birimleri göreve davet eden Önen’in bu çağrısına yanıt gecikmedi. Bu önemli sorunun çözümü adına devreye giren AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ile Karayolları Bölge Müdürü Turgay Çolak’ın girişimleri sonuç verdi ve Bakırköy Kavşağı’ndaki trafik lambaları yeniden çalışmaya başladı.
İlgilerinden dolayı AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ile Karayolları Bölge Müdürü Turgay Çolak’a teşekkür eden Bakırköy Mahalle Muhtarı Kazım Önen, “Bakırköy Kavşağı’nın bulunduğu İzmir-Bursa Karayolu, özellikle bugünlerde turizm ve tarım sezonunun açılmasıyla çok kritik bir konumda. O nedenle buradaki trafik akışının güvenli olması büyük önem arz ediyor. Yaşanan bu hırsızlık olayı sonrası trafik ışıklarının yanmaması trafik açısından tehlikeyi de beraberinde getiriyordu. Ancak haklı talebimizin duyulması ve çözüm üretilmesi başta mahalle halkım olmak üzere, bu yolu yoğun bir şekilde kullanan Mustafakemalpaşa mahallelerindeki vatandaşlar adına memnuniyet verici. Bu sorunu çözen AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Sayın Ertem İşcan ile Karayolları Bölge Müdürü Sayın Turgay Çolak’a Bakırköy halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.