Bağlamacı, dernek çalışmalarını anlattı

Karacabey Roman Kültürünü Yaşatma ve Eğitim Derneği Başkanı Erkan Bağlamacı, derneğin kuruluşundan bu yana olan faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 16 Kasım 2014 tarihinde kurulan derneğin kısa zamanda birçok etkinliğe imza attığını dile getiren Erkan Bağlamacı, çalışmaların yoğunlaşarak devam edeceğini söyledi.
Roman kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına yönelik çalışmaların yanı sıra eğitim faaliyetlerine ağırlık verdiklerini dile getiren Dernek Başkanı Erkan Bağlamacı, “Önceliğimizi eğitim çalışmalarına verdik. Bu kapsamda okuma yazma kursu, Kuran kursu ve dikiş, nakış kursu başlattık.
Roman Halk Oyunları Topluluğu kurduk. 12 yaş grubundan oluşan topluluğumuzda sadece roman oyunları değil, Karadeniz, Zeybek ve çeşitli folklor oyunları öğretiyoruz. Eğitimler, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün görevlendirdiği eğitmen tarafından veriliyor. Okuma, yazma, Kuran, dikiş, nakış kursu ve halk oyunları topluluğumuza toplam 80 kursiyerimiz eğitim görüyor” dedi.
Eğitim kurumlarına ve camilere imkanlar doğrultusunda maddi destekte bulunacaklarını da dile getiren Dernek Başkanı Erkan Bağlamacı, “Uluabatlı Hasan İlkokulu’nu ziyaret ettik. Okulun eksikleri hakkında bilgi aldık. Eksiklerin kısa sürede giderilmesi için çalışma başlattık. Saadet Mahallesi Cami’nin halılarını, kapı ve pencerelerini yeniliyoruz.
Siyasi partilerimizin ilçe teşkilatlarını ziyaret ettik. Bunların yanı sıra Kaymakam, Cumhuriyet Başsavcı, Emniyet Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, İl Müftüsü, İlçe Müftüsü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, Erzurumlular Derneği, Balkan Göçmenleri Derneği, İHH ve Sağlık Sen İlçe Temsilciliği’ne ziyaret gerçekleştirdik. Sivil toplum kuruluşlarının öneminin farkındayız. Birlikte çalışmak istiyoruz. Derneğimizin kuruluşundan bu yana kısa bir süre geçse de önemli çalışmalara imza attık. Çalışmalarımız yoğunlaşarak devam edecek” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.