Azmaklar pırıl pırıl olacak

Karacabey Belediyesi, azmakların temizlenmesiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin dört bir yanında bulunan su kaynaklarının çevresinde oluşan azmaklar, dönem dönem pis görüntü ve kokusuyla insanların şikayetlerine neden oluyordu.
Karacabey Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ergün Koç, önceki gün Kültürpark etrafındaki azmakların bakım çalışmalarını Zabıta Müdürü Ayhan Aksoy, Çevre Mühendisi Beyhan Akınsal ile birlikte yerinde inceledi.
Yetkililerden bilgi alan Başkan Koç, ekiplere özellikle azmak kenarlarında bulunan sazlıklara müdahale edilmemesini, çünkü su kuşlarının bu sazlıklarda yuvalarının bulunduğunu belirtti.
    Yapılan ilaçlamanın sudaki haşereler harici hiçbir canlıya zararının dokunmadığını ve bu doğrultuda bu tekniği kullandıklarını sözlerine ekleyen Başkan Koç, “Sadece sivrisinekler için değil, azmakların yapısı itibariyle de bu tür müdahalelere gerek duyuluyor. Aksi takdirde koku ile karşı karşıya kalıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.