Ayfer çiftçi tek aday!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi yarın yeni İlçe Başkanını seçecek.
Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı, Olağan Kongresi’ni Cumartesi günü saat 13.00’de Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek. Kongre öncesi gerekli çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantının aynı gün ve yerde saat 13.00’te çoğunluk aranmaksızın yapılacak.
Yarın yapılacak CHP Karacabey İlçe Kongresi öncesinde iki yıldır başarı ile görev yapan, çalışkanlığı ve kucaklayıcılığı ile her kesimin beğenisini kazanan mevcut İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi yeniden aday olmayacağını açıkladı.
CHP Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Çiftçi’de geçtiğimiz Pazartesi günü basın açıklaması yaparak göreve talip olduğunu duyurdu. Kongrede Ayfer Çiftçi, şu ana kadar başka isim çıkmadığı için başkanlık konusunda kendisi ile yarışacak gibi görünüyor.
CHP Karacabey Örgütü Olağan Kongre günü başka bir aday çıkabilir ihtimalini de göz önünde bulunduruyor. Heyecanlı geçeceği tahmin edilen kongrenin nasıl sonuçlanacağı da siyasi kulislerde merak konusu oldu.
Olağan Genel Kongre’de 14 kişilik yönetim kurulu ile başkanlık için 245 delegenin oy kullanacak. Tüm ilçe halkını yarın gerçekleşecek kongreye davet eden CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, demokratik bir seçim olacağına inandığını söyledi.
Tek aday olacağı için başkanlığı kesin gibi görülen Ayfer Çiftçi, “Demokratik bir yarış olacağına inanıyorum. Yarışmaya olası katılacak aday arkadaşlarıma şimdiden başarı diliyorum. Kongre sonucunda CHP ilçe başkanlığına seçilmem halinde gece-gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışacağımdan kimse kuşku duymasın. Yerelde ve genelde partimizi iktidara taşımak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım” dedi.
CHP İlçe kongresindeki gündem maddeleri ise şu şekilde sıralandı;
1. Açılış
2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması
3.Kongre Başkanlık Divanının seçimi (Başkan, İkinci Başkan, Yazman)
4.05.12.2015-09.12.2017 Dönemi Yönetim Kurulu Çalışma Raporunun okunması, görüşülmesi ve ibrası
5. 05.12.2015-09.12.2017 Dönemi Hesap Raporunun okunması, görüşülmesi ve ibrası
6. Siyasi konuşmalar
7. Başkan Adaylarının konuşmaları
8.Seçimler (İlçe Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu asil-yedek, İl Kongre Delegeleri)
9. Dilek ve Temenniler
10.Kapanış
26 Kasım’da Gürsu ile start alan CHP ilçe kongreleri 1 Aralık’ta Büyükorhan, 2 Aralık’ta Mudanya, 3 Aralık’ta ise Gemlik, Yıldırım, İnegöl, 5 Aralık’ta Orhaneli, Yenişehir, 7 Aralık’ta Mustafakemalpaşa’da yapıldı. 8 Aralık’ta Keles ve yarın 9 Aralık’ta ise Karacabey ilçe kongreleri gerçekleştirilecek. Osmangazi 10 Aralık’ta, İznik kongresi de 16 Aralık’ta olacak. 17 Aralık’ta ise Nilüfer, Harmancık, Kestel ve Orhangazi ile ilçe kongreleri sona erecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.