Avrupa’dan bronzla döndük!

Karacabey Gençlik Spor Kulübü Wushu takımının milli sporcuları, Romanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndan bronz madalya ile döndü. Bursa bölgesinden müsabakalara katılan milli sporcularımız, şampiyonada yaşanan adaletsiz kararlara ise isyan etti.
Karacabey'i birçok organizasyonda başarıyla temsil eden Gençlik Spor Kulübü Wushu takımı, tüm engellere rağmen Romanya'dan başarıyla döndü.
Sakarya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nın ardından üstün performanslarıyla göz dolduran Hatice Şahin, Seda Adak, M. Fatih Yağdı ve Ali Tayyip Şahin isimli Karacabeyli sporcumuz, Romanya'da yapılan Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı kazandı.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sporculara ev sahipliği yapan Romanya'da başlayan Wushu Avrupa Şampiyonasına 25 ülke katıldı. Qinda ve Taolu branşlarında yapılan şampiyonada yaklaşık 550 sporcu ter döktü.
10 Nisan 2013 Çarşamba günü saat 20.00'de açılış seremonisinde sporcular silah ve çıplak elle yaptıkları gösterilerle izleyicilerden büyük beğeni topladı. Seremonide Avrupa Wushu Federasyon Kurulu yöneticileri, sporcu ve misafirlere konuşma yaptı. Konuşmalarda, Wushu'nun dünyadaki konumuna ve yükselen bir grafikle seyretmesine dikkat çekildi.
Türkiye Wushu Milli Takımı, Avrupa Şampiyonasına 25 taocu, 33 Qindacı ile katıldı. Yarışmalarda Bursa bölgesinden 5 sporcu yer alırken, bunlardan 4'ünün Karacabeyli olması ayrı bir gururla karşılandı. Diğer taraftan Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım Antrenörü ve Teknik Kurul Üyesi olan Karacabeyli Antrenör Yılmaz Şahin de yer aldı.
Yarışmaların ilk günü bayan sporcularımıza yönelik başörtüsü yasaklamaları organizasyona gölge düşürdü. Ortaya çıkan tartışmalar sonucunda EWUF (Avrupa Wushu Federasyonu) hakemleri ve yöneticileri, sporcularımızın puanlarını kırarak ve yarışmalarda haksız yere diskalifiye etmeye çalışarak birçok sporcunun psikolojisini bozmaya çalıştı.
Sporcularımızdan Mehmet Fatih Yağdı'nın birinciliğini ve Hatice Şahin'in de üçüncülüğünü itirazlara rağmen yok sayan EWUF hakemleri, verdikleri haksız kararlarla sporcularımızın gerçek madalyalarını alamamalarına neden oldu.
Taolu dalında 40 madalya hedefleyen milli takımız, 12 madalya alabildi. Bunlar; 1 altın, 3 gümüş ve 8 bronz madalyadan oluştu.
Qinda yarışmalarında ise Milli Takımımız 16 altın, 8 gümüş ve 3 bronz madalya alarak Avrupa'yı sallamayı başardı.
İlçemizden turnuvaya katılan Ali Tayyip Şahin ile Mehmet Fatih Yağdı üçüncülük elde ederken, Hatice Şahin dördüncü, Seda Adak ise beşinci sırada kaldı.
Tüm engellere rağmen millilerimizin takım halinde Avrupa ikincisi olması takdirle karşılandı.
Avrupa Şampiyonası'ndan başarıyla dönen sporcularımız Mehmet Fatih Yağdı ile Ali Tayyip Şahin, dün okulları Anadolu Lisesi ve Atatürk İlk/Orta Okulu'nda düzenlenen törenle onurlandırıldı. Başarılı sporcularımızın bugün de saat 14.00'te Kaymakam Ahmet Yurtseven'in konuğu olarak ödüllendirileceği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.