Avil: Özgecanlar ölmesin

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan isimli genç kızın hunharca katledildiği vahşi cinayetle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, son 10 yılda katledilen kadın sayısında yüzde 1400 artış yaşandığına dikkat çeken Gönül Avil, “Devleti yönetenler, kadınlarımızın kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına karar veriyorlar ancak o çocukların nasıl korunacağı hakkında pek bir şey söyleyemiyorlar” dedi.
Özgecan’ın ölümüyle ülkenin karanlık bir utanca büründüğünü belirten CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, AKP hükümetini sert sözlerle eleştirdi. Gönül Avil yaptığı yazılı açıklamada, “Özgecan kızımız vahşice katledildi. Kan donduran cinayet karşısında acılara gark olduk. Toplumun herkesimi bu cinayetin canilerine lanetler yağdırdı, derin üzüntülerini belirtti. Ancak olayları ve canileri kınamak yetmez. Bu tür olayların yaşanmaması için devlet olarak, toplum olarak bir şeyler yapmak gerekir.
Özgecan’ın başına gelen olay, her kadının başına gelebilir. Bu cinayet çok kirli ve insanlık bilincine aykırı bir zihniyetin ürünüdür. Kadını yok etmeyi kendine hak sayan bir zihniyetin ürünüdür.
Toplumsal olarak mücadele edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sadece polisiye tedbirler ve cezalarla çözülebilecek bir şey değildir. Öncelikle ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarına insanlaşmayı, kadına insan olarak bakmayı anlatmasıyla başlamalıdır. Sadece Özgecan’a yapıldığı için değil, diğer kızlarımıza da yapılmaması için en ağır cezanın verilmesini istiyoruz. Toplumun en savunmasız kesimi olan kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelen suçlarda ceza indirimi uygulanmamasını istiyoruz.
Bu cinayetin işlenmesinde caniler kadar, devlet de sorumludur. Devlet bu konuda görevini yapmıyor. Türkiye’de son 10 yılda öldürülen kadın sayısında yüzde 1400 artış yaşandı. Türkiye’de günde 5 kadın öldürülüyor. Bu dünyanın hiçbir medeni ülkesinde olmayan bir cinsin kırımıdır, yok edilmesidir.
Devlet kadınları aşağılamaya, sindirmeye, erkekleri ise cesaretlendirmeye azmettirmeye yönelik politikalar izliyor.
Cumhurbaşkanı, ‘Kadın, erkek eşit değildir, fıtratına aykırıdır’ derse bu iş olmaz. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere diğer siyasileri kadınların hayatlarına yönelik her açıklaması şiddeti meşrulaştırıyor. Eşitlik olmadığı takdirde erkekler, kadınlar üzerinde tecavüzü de, öldürmeyi de hak görüyorlar.
Devleti yönetenler, kadınlarımızın kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına karar veriyorlar ancak o çocukların nasıl korunacağı hakkında pek bir şey söylemiyorlar.
Ülkemiz, Özgecan’ın ölümüyle karanlık bir utanca büründü. Ne yazık ki bu utancı hissetmeyenler de var.
Acı hissediyorsan canlısın, başkasının acısını da hissediyorsan insansın.
Bizi affet Özgecan kızım” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.